Ministr Štěpánek: Bratrská nenávist! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ministr Štěpánek: Bratrská nenávist!

Herec a ministr Martin Štěpánek.
Herec a ministr Martin Štěpánek. (Aha!: Petr NOVOTNÝ, Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Bratrská nenávist! Nový ministr kultury Martin Štěpánek (59) je na ostří nože se svým bratrem, hercem Petrem Štěpánkem (57)! Podle zdroje deníku Aha! se spolu vůbec nebaví! Proč?

Důvodem je prý doba, kdy současný ministr pobýval v emigraci. Jeho bratr Petr zatím hrál v době totality v Národním divadle a údajně patřil mezi »angažované« herce, na které tehdejší režim spoléhal… „Martin to těžce nesl, vždyť sám emigroval a komunisty nesnášel. A jeho brácha tady s nimi pekl! Není divu, že ho to štvalo,“ řekl zdroj. Oba bratři ale spekulace o problémech ve vzájemném vztahu popírají. Že je vztah Martina a Petra Štěpánkových velmi napjatý, naopak potvrdila jejich sestra, herečka Jana Štěpánková!

„Tohle vás opravdu zajímá, jo?“ odpověděl Petr Štěpánek na otázku, zda se s bratrem normálně baví. „Se mnou a bratrem je všechno v nejlepším pořádku. Můžeme se někdy sejít, ale po telefonu vám nic víc říkat nebudu,“ tvrdil. To, že mezi ním a bratrem není zdaleka vše bez problémů, potvrzuje však jejich sestra Jana Štěpánková: „Víte, o tomhle já nechci mluvit, to jsou tak soukromé věci, to si musí vyřešit mezi sebou.“

Sám Martin Štěpánek tvrdí, že s bratrem žádné problémy nemají. „Není pravda, že bychom se spolu nebavili. V neděli spolu obědváme,“ odpověděl Martin Štěpánek na přímý dotaz deníku Aha!, jestli s bratrem nemluví kvůli jeho komunistické minulosti.

Spory mezi ním a bratrem měly začít v roce 1981, kdy Martin při zájezdu do Rakouska i s rodinou emigroval. Od roku 1983 působil v Rádiu Svobodná Evropa v Mnichově. Petr zůstal v Čechách a i když by se dalo čekat, že po emigraci bratra by mohl mít problémy se svojí hereckou kariérou, nebylo tomu tak. Dál působil v Národním divadle a hrál v desítkách filmů. „Normální herec by měl kvůli bratrově emigraci problémy, ale Petr ne. Protože táhl za jeden provaz s komunisty. A to Martin těžce nesl a po revoluci mu to také vyčítal. Proto jsou mezi nimi neustálé spory,“ říká zdroj deníku Aha!.

13.9.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.