Boris Rösner by slavil 60 - Zabila ho kletba?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Boris Rösner by slavil 60 - Zabila ho kletba?!

Po chemoterapiích Rösner přišel o vlasy. I tak pořád věřil, že kletbu zlomí.
Po chemoterapiích Rösner přišel o vlasy. I tak pořád věřil, že kletbu zlomí. (Aha! – Dalibor Puchta)

Před pěti lety podlehl rakovině plic. On si však myslel, že za to může rodinně prokletí. Jaké byly jeho poslední dny? A proč na jedno oko neviděl?

Jak se vyrovnal s tím, že poslední okamžiky trávil ochrnutý a na vozíku? A jak moc věřil na rodovou kletbu, podle které už 300 let nesmí žádný z Rösnerů žít déle než 55 let?

Slavný český herec Boris Rösner, známý z filmů Černí baroni, V erbu lvice či Chobotnice z 2. patra, se celý život zaobíral myšlenkou, že na světě nepobude dlouho. A to kvůli kletbě, která rod Rösnerů postihla už před 300 lety.

Jeho prapředek Sixtus Rösner z bavorského rytířského rodu probodl v souboji svého švagra! A protože jejich spor vznikl kvůli milence, manželka Sixta Rösnera jej i jeho potomky proklela! Žádný z nich se nesměl dožít více než 55 let, což byl věk zabitého švagra. „Můj otec zemřel v devětačtyřiceti, to mně bylo čtrnáct, a matka ve třiapadesáti. A tak si říkám, že musím přežít tu třiapadesátku a bude to dobrý,“ přiznával sám své nejhlubší obavy.

Kletba se splnila...

Ty se potvrdily, když mu – silnému kuřákovi – lékaři objevili zhoubný nádor na plicích. „Věřil ale, že se z toho dostane. Nebál se a velmi otevřeně o své nemoci mluvil,“ říká o svém kolegovi herec Jiří Štěpnička v dnešním vydání magazínu Top Star na Primě, který Rösnerovo nedožité jubileum připomíná.

Vážné zdravotní potíže Borise provázely celý život, už ve 3 letech totiž oslepl na jedno oko, do kterého mu vletěly střepy z rozbité žárovky. „Měl kvůli tomu oku velké migrény, na které bral silné prášky... Nemohli mu střepy ale operativně vyjmout, protože hrozilo, že by oslepl i na to oko zdravé,“ dodává herec David Prachař.

Poslední ranou pro Rösnera bylo, že krátce před smrtí po chemoterapiích ochrnul; zhroutil se mu obratel a skončil na vozíku. I na něm chtěl režírovat, smrt mu ale všechny plány překazila... Rodová kletba se vyplnila! Na rok přesně...



Přečtěte si
kukulin
5. 3. 2016 • 09:19

Doučte se, doutníky se nešlukují, tak nejsou tak škodlivé jak cigarety.

cherilyn
12. 1. 2011 • 15:32

No, ale třeba britský premiér Winston Churchill kouřil celý život denně 10 doutníků a dožil se "pouze" devadesáti let. Určitě to zavinila ta kletba!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.