Paroubkův úder: Topolánku, jsi kriminálník! Zmiz z vlády! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Paroubkův úder: Topolánku, jsi kriminálník! Zmiz z vlády!

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (: ČTK)

PRAHA – Válka! Šéf sociálních demokratů Jiří Paroubek včera svému nástupci v čele vlády zasadil tvrdý úder! Vyzval ho, aby rezignoval kvůli podezření z úvěrového podvodu. Ten měl Topolánek spáchat ještě jako spolumajitel společnosti VAE. „To je prostě flagrantní kriminální čin."

PRAHA – Válka! Šéf sociálních demokratů Jiří Paroubek včera svému nástupci v čele vlády zasadil tvrdý úder! Vyzval ho, aby rezignoval kvůli podezření z úvěrového podvodu. Ten měl Topolánek spáchat ještě jako spolumajitel společnosti VAE. „To je prostě flagrantní kriminální čin. Já myslím, že pan Topolánek, pokud se zachová jako muž, by měl rychle odstoupit,“ řekl včera Paroubek.

Policie vyšetřuje Topolánka a jeho společníky ve firmě VAE v souvislosti s téměř sedmdesátimilionovým úvěrem, který firma získala v roce 1999 u První městské banky. Část peněz firma bance nevrátila. Podle vyšetřovatelů například Topolánek prodal svůj podíl ve společnosti za 2,5 milionu korun a peníze pak investoval do koupi bytu v Praze, přestože je měl použít na splácení úvěru. „Pan Topolánek a jeho společníci použili cenné papíry firmy VAE k zástavě úvěru, pak je prohlásili za bezcenné a pak ty bezcenné papíry pan Topolánek prodal,“ komentoval případ Paroubek. „Toto není možné, toto nemůže projít ani panu Topolánkovi,“ uvedl šéf nejsilnější opoziční strany.

Premiérské starosti s byty
Mirek Topolánek není jediný premiér, který může odejít ze Strakovy akademie kvůli skandálu s bytem. Stalo se to už Stanislavu Grossovi. Ten totiž hodnověrně nevysvětlil, kde vzal 1,2 milionu korun na svůj čtyřmilionový byt na pražském Barrandově. Topolánek už míří výše. Jeho byt nedaleko Pražského hradu stál více než osm milionů korun. A kromě hypotéky ho Topolánek financoval také 2,5 miliony z prodeje akcií své bývalé firmy VAE. Tyto peníze však podle podezření policie měly skončit jako splátka dluhu, kterou firma nesplatila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.