Dcera Asterové Anna vs. Aňa Geislerová: Najděte pět rozdílů... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dcera Asterové Anna vs. Aňa Geislerová: Najděte pět rozdílů...

Anna Linhartová (vlevo) a Aňa Geislerová vypadají jako sestry.
Anna Linhartová (vlevo) a Aňa Geislerová vypadají jako sestry. (Aha! – Petr Novotný)

Jako by si z oka vypadly! Herečky Aňa Geislerová (34) a dcera Jitky Asterové (51) Anna Linhartová (16) jsou si k nerozeznání podobné.

Všiml si toho i režisér Jan Hřebejk (43), který je obsadil do svého nového filmu Nevinnost. Dokonce kvůli nim přepsal scénář!

„Anička Linhartová byla od začátku jasná volba, na roli »Lolitky« se náramně hodí. A toho, že je tak podobná Aně Geislerové, jsme využili i ve scénáři, který doznal významných změn,“ nechal se slyšet Hřebejk.

„Když jsem jednou otci ukázala fotografii Aničky, které bylo tehdy osm, v první chvíli si dokonce myslel, že na ní jsem já,“ poznamenala na adresu své »dvojnice« Geislerová, pro kterou je snímek Nevinnost i literárním debutem.

„Probírali jsme s Honzou Hřebejkem moje vlastní deníky, protože i ve filmu hrají důležitou roli, a narazili jsme na moje básničky, které jsem psala, když mi bylo čtrnáct. Jemu se líbily, a tak se objeví i ve filmu,“ nechala se slyšet herečka.

Kromě ní se ve filmu blýskne i Ondřej Vetchý (48) a Luděk Munzar (77). „Jsem rád, že si na mě ještě někdo s rolí vzpomněl. Už jsem ani nedoufal. Chovali se ke mně moc dobře, i židli mi přistavili,“ vtipkoval Munzar, který tak narážel na fakt, že v jeho věku se nabídky na filmování zrovna nehrnou.

Jitka Asterová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.