Moja slavila šesté narozeniny! Zoo musí gorilí slečnu odklidit před sexuchtivým otcem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Moja slavila šesté narozeniny! Zoo musí gorilí slečnu odklidit před sexuchtivým otcem!

Moja si užívá ovoce z dárkového koše.
Moja si užívá ovoce z dárkového koše. (ČTK)

Gorilí raut se zelím, jablky, pomeranči, banánů či avokáda. Jako dárek koš plný ovoce a zeleniny. Tak včera vypadal narozeninový mejdan populární gorilky Moji, jejíž život je ostře sledovaný už šest let. Poblahopřát ji přišly stovky lidí! Kromě oslav začínají mít starosti – zatím nezkušená gorilí slečna je v »ohrožení«.

Gorilí raut se zelím, jablky, pomeranči, banánů či avokáda. Jako dárek koš plný ovoce a zeleniny. Tak včera vypadal narozeninový mejdan populární gorilky Moji, jejíž život je ostře sledovaný už šest let. Poblahopřát ji přišly stovky lidí! Kromě oslav začínají mít starosti – zatím nezkušená gorilí slečna je v »ohrožení«

Moja bude muset zhruba za rok pražskou zoo opustit. V tomto věku totiž gorily dospívají a hrozilo by, že by se s ní mohl začít pářit její otec Richard. Podle mluvčí se proto musí do roka rozhodnout, kam se Moja přestěhuje.

Ředitel zahrady Miroslav Bobek dnes Moje popřál, aby novém domově našla dobrou rodinu a brzy měla své vlastní potomky.

Andrea Kerestešová při oslavě narozenin.

Mezi gratulanty byla i herečka Andrea Kerestešová, která podle mluvčí navštívila Kamerun, kde gorily žijí. V tamních pralesích prý ale žádnou nepotkala. Dnes se tak mohla alespoň nechat vyfotit s Gambou, což je jediná gorila v pražské zoo narozená ve volné přírodě.

Moja, což ve svahilštině znamená »první«, se narodila 13. prosince 2004. Její matka Kijivu porodila ještě další dva potomky: v květnu 2007 Tatua a letos v dubnu Kiburi. Otcem všech je samec Richard.

Pražské gorily patří k poddruhu goril nížinných a v české metropoli si získaly velkou popularitu. Kijivu do Prahy přišla v rámci mezinárodního chovného programu z australského Sydney. Richarda získala zoo z Británie. Ve skupině jsou ještě samice Kamba, Shinda a Bikira, která se koncem listopadu přestěhovala do Prahy z britského Belfastu.

V Česku se gorily chovají od 60. let, vůbec prvním mládětem se však stala až Moja.

Čtěte také:

Bikira je už v gorilí tlupě - Na uvítanou ji »holky« zbily!

Moja oslaví 6. narozeniny! První dárek: Nová macecha

Gorilky Moja a Tatu slaví: Mají třetího do své party!

Moja a Tatu budou mít sourozence!

Zkoušel sex s dcerou!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.