Jak se žilo u Kodetů - Až smrt je opět spojila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak se žilo u Kodetů - Až smrt je opět spojila

Fotografie
Fotografie (internal)

Klan rodiny Kodetů nedržel vždy při sobě! Vždyť dva velmi slavní bratři Jiří (†67) a Kristian (62) spolu léta nepromluvili. Za vším stál úprk malíře Kristiana, který za vlády komunistů emigroval do Ameriky. Dlouhých třináct let pak nemohl s bratrem promluvit.

„Nechtěl jsem ho kompromitovat kvůli svému útěku za oceán, ale velice mě to trápilo,“ řekl malíř. Po sametové revoluci se vrátil do rodné země a opět se se svým sourozencem shledal.

Chladné vztahy zavládly převážně mezi dcerou slavného herce Bárou Kodetovou (40) a jejím strýcem Kristianem. Do sporu se také vložil partner herečky, houslista Pavel Šporcl (37). Obě znepřátelené strany se raději vyhýbaly akcím, kde by se mohly potkat. Přesný důvod nikdo v médiích neuvedl – zdali ve sporu panovaly spory o dědictví, nechtěl ani jeden říct.

Nakonec však přece jen k usmíření došlo, bohužel se toho ale nedožil tatínek Jiří. Jeho smrt totiž dceru Báru a jejího strýčka Kristiana svedla dohromady. Samotná Bára přiznává, že jediný, ke komu měla velmi blízký vztah z širšího okruhu své rodiny, byla sestra jejího dědečka paní Hofmeisterová. „Byla to úžasná nezaměnitelná dáma. Chybí mi její postřehy a pohled na svět, ale bohužel už není mezi námi,“ posteskla si před časem Bára.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.