Zpěvák Martin Tankway: Vozí autobusy do Konga! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zpěvák Martin Tankway: Vozí autobusy do Konga!

PRAHA – Černošský hudebník a moderátor Martin Tankway, který se proslavil také jako rozhlasová rosnička, se vrhl na podnikání. Do rodného afrického Konga teď dováží z Čech autobusy. A prý mu to pořádně sype!


Tankway se tak podnikáním rozhodl bojovat proti své klesající popularitě. V devadesátých letech patřil svým exotickým zjevem a podivnou češtinou mezi nejznámější rozhlasové moderátory. „Martin tehdy objížděl diskotéky, kde o něj byl velký zájem, a vydělával slušný peníze. Jenže za poslední roky o něj zájem výrazně poklesl, žádné velké prachy nevydělává ani jeho skupina Babalet, a tak se Martin rozhodl podnikat. Pomáhal zprostředkovat nějaký vývoz českých autobusů do Konga,“ prozradil nám jeden z jeho známých. Když jsme se na celou kauzu zeptali samotného Tankwaye, reagoval velmi rozčileně. „Vůbec nechci, abyste o mně cokoliv psali. Rozumíte! Žádné autobusy nikam nevozím, a vy o tom nic psát nebudete. Pokud o mně cokoliv takového napíšete, tak si vás najdu,“ řekl deníku Aha! nepříčetným hlasem Tankway.

Nakonec ale mezi řečí připustil, že v minulosti se skutečně na podobném obchodě podílel. „To byl obchod mezi státy. Měla ho na starosti ministerstva průmyslu a financí. Nic vám k tomu říct nemůžu a znovu opakuji, abyste o tom nic nepsali,“ podrážděně odpověděl černošský moderátor a práskl telefonem. O jaký obchod se jednalo, že o něm odmítá Tankway tak zatvrzele cokoliv prozradit?


Autor: (efk)
Foto Aha!: Martin Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.