Nejlepší hlášky Leslie Nielsena (†84): Jeho detektiv Frank Drebin už bohužel nic nepoplete... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nejlepší hlášky Leslie Nielsena (†84): Jeho detektiv Frank Drebin už bohužel nic nepoplete...

Leslie Nielsen zemřel na komplikace spojené se zápalem plic. Bylo mu 84 let.
Leslie Nielsen zemřel na komplikace spojené se zápalem plic. Bylo mu 84 let. (ČTK/AP, Profimedia.cz, ara)

Jako detektiv popleta Frank Drebin si v komediální trilogii Bláznivá střela získal srdce diváků na celém světě. Jeho vlastní srdce ale bohužel v neděli dotlouklo. Kanadský herec Leslie Nielsen zemřel v nemocnici na Floridě na komplikace spojené se zápalem plic. Bylo mu 84 let. Připomeňte si, čím vás nejvíce pobavil.

Ve filmu debutoval už v roce 1956, ale velké role se mu vyhýbaly. Zbyly jen postavy padouchů v kriminálních seriálech. Až v roce 1980 přišel obrat s bláznivou komedií Připoutejte se, prosím! a Nielsen, kterému tehdy bylo už 54 let, našel žánr svého života.

Nejvíce ho proslavila postava detektiva Franka Drebina v trilogii Bláznivá střela, zazářil i ve filmech Agent WC40 nebo Pan Magor. Objevil se ale i v seriálech Columbo, To je vražda, napsala či M.A.S.H.

Věk ignoroval a i po sedmdesátce točil jako mladík. Naposledy hrál v parodii na španělské filmy Spanish Movie, která měla premiéru minulý rok. Celý život se bál, že už o něho režiséři nebudou stát.

„Nic nedělat je strašně těžké. Nikdy nevíte, kdy s tou »prací« budete hotoví,“ říkával. Bál se zbytečně. Jen první díl Bláznivé střely vynesl 1,6 miliardy korun a tehdy 62letý Nielsen se stal pro režiséry zárukou úspěchu.

Jeho nejslavnější filmy

Kliknutím zvětšete

Nejslavnější hlášky

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.