Helena Fibingerová šla na hřbitov: Okradli ji o 700 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Helena Fibingerová šla na hřbitov: Okradli ji o 700 tisíc!

Proč si asi koulařka brala tolik peněz na hřbitov?
Proč si asi koulařka brala tolik peněz na hřbitov? (Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

Helena Fibingerová (61) přišla o šperky a peníze v hodnotě 700 tisíc korun! Z auta jí je sebral neznámý zloděj, když upravovala hrob na hřbitově v Uherském Ostrohu.

Kabelku s cennostmi podle policie schovala zezadu pod sedadlo spolujezdce a zamaskovala ji polštářkem a igelitovou taškou. Černé terénní auto zamkla a odešla na hřbitov. „Případ se stal v pátek asi půl hodiny po poledni. Žena zhruba hodinu upravovala hrob a pobývala na hřbitově, pak se vrátila k autu. S hrůzou zjistila, že boční okno auta je rozbité a ze skrýše zmizela kabelka,“ popsal mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

V módní kabelce se zlatým kováním měla uloženy veškeré doklady, osobní věci, ale také šperky – náhrdelník, náramky, náušnice, prsteny a zlatý řetěz. Kromě toho měla ve stejné tašce ve zvláštní kapsičce odloženo i 45 tisíc korun v hotovosti.

Kam asi bývalá koulařka a členka Rady České televize Helena Fibingerová cennosti vezla? „Omlouvám se, ale k této záležitosti se nebudu vyjadřovat,“ řekla pouze Fibingerová.

Policisté vyzývají případné svědky, kteří by měli jakékoliv poznatky k pachateli nebo ke krádeži samotné, ať se obrátí na linku 158.

Fibingerovou v poslední době stíhá jedno neštěstí za druhým. Loni 24. listopadu její manžel a bývalý trenér Jaroslav Šmíd (76) způsobil pod vlivem alkoholu tragickou nehodu. Mezi obcemi Vnorovy a Strážnice na Hodonínsku zezadu narazil do jedoucího cyklisty. Otec tří dětí Karel P. (†36) na místě zahynul. Téměř rok policie nehodu šetřila a 9. listopadu začalo soudní přelíčení, které pokračuje koncem měsíce.

V případě, že soud Šmída uzná vinným z řízení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví s následkem smrti, hrozí mu trest v rozmezí půl roku až pěti let kriminálu. Poškozená rodina navíc požaduje po manželovi Fibingerové odškodnění v částce více než jednoho milionu korun.

Helena Fibingerová je známá zálibou v cenných špercích i oděvech.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.