Hana Zagorová: Zítra jí bude 60 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hana Zagorová: Zítra jí bude 60

Hana Zagorová je naše nejúspěšnější zpěvačka. V počtu Slavíků ji dohonila pouze Lucie Bílá.
Hana Zagorová je naše nejúspěšnější zpěvačka. V počtu Slavíků ji dohonila pouze Lucie Bílá.

PRAHA – Už zítra oslaví Hana Zagorová šedesátku! Jedna z našich nejpopulárnějších zpěvaček získala za svou málem čtyřicetiletou pěveckou kariéru devět Zlatých slavíků, spoustu zlatých deset a prodala miliony desek.


PRAHA – Už zítra oslaví Hana Zagorová šedesátku! Jedna z našich nejpopulárnějších zpěvaček získala za svou málem čtyřicetiletou Kliknutím zvětšetepěveckou kariéru devět Zlatých slavíků, spoustu zlatých deset a prodala miliony desek. K šedesátinám jí nyní vydal Supraphon po Karlu Gottovi (67) a Heleně Vondráčkové (59) exkluzivní Zlatou kolekci čtyř cédéček s jejími největšími hity nazvanou S úctou.

Písnička, jak jí říkají nejbližší přátelé, se narodila v Petřkovicích u Ostravy a původně z ní měla být Kliknutím zvětšeteherečka. Herectví vystudovala na brněnské JAMU a věnovala se mu v legendárním Divadle Semafor. To už ale převažoval zpěv. Za svou kariéru natočila přes sedm set písní, což představuje mimo jiné málem stovku singlů a skoro čtyřicet alb.

To poslední – čtyřalbum S úctou – přináší nejslavnější, nejúspěšnější i nejzajímavější nahrávky Hany Zagorové. Kliknutím zvětšeteAlbum obsahuje Hančiny největší hity, ale i duety s Petrem Rezkem, Karlem Gottem, Drupim, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem či s opevním pěvcem Štefanem Margitou, který je už třináct let jejím manželem.

Kliknutím zvětšeteHudební vydavatelství Supraphon vydalo Haně Zagorové i retrospektivní »dvojdévédéčko« Cesta ke štěstí s výběrem jejích největších hitů, jak je v průběhu let natáčela pro Československou a poté Českou televizi. K Hančinu jubileu odvysílá ČT tuto neděli večer na programu ČT 1 střihový pořad Cesta ke štěstí. Hana Zagorová hrála i v několika filmech, z nichž nejznámější je Trhák, napsala vzpomínkovou knihu »...než to zapomenu« a sbírku básní a písňových textů Milostně.

Největší hity

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteSvatej kluk, Bludička Julie, Gvendolína, Cesta ke štěstí, Já jsem tvá neznámá, Já se vznáším, Kamarád, Maluj zase obrázky, Studánko stříbrná, Málokdo ví, Duhová víla, Ta pusa je tvá, Dotazník, Náskok, Kdyby se vrátil čas, Benjamin, Setkání, Líto, je mi líto, Usnul nám, spí, Dávné lásky, Nápad, Biograf láska, Kdyby se vrátil čas, Spěchám, To by nebylo fér, Hej, mistře basů, Černý páv, Můj čas, Nešlap, nelámej, Mys dobrých nadějí, Jinak to nejde, Sítě kroků tvých, Náhlá loučení, Za každou chvíli s tebou platím, Je naprosto nezbytné, Živá voda, Modrá čajovna, Rybičko zlatá, přeju si.

Z diskografie

Kliknutím zvětšeteBludička, Cesta ke štěstí, Tobě, tebe, ti, Breviary Of Love, Oheň v duši mé, Střípky, Světlo a stín, Mimořádná linka, Co stalo se stalo, Sítě kroků tvých, Lávky, Jinak to nejde, Náhlá loučení, Dluhy Hany Zagorové, Živá voda, Dnes nejsem doma, Rozhovor v tichu, Maluj zase obrázky, Ave, Maluj zase obrázky 2, Ave 2, Gvendolína, Já?, Modrá čajovna, Mimořádná linka, Hanka, Hana Zagorová, Největší hity, Navěky zůstane čas, Já lásku znám, Biograf láska, Perly Hany Zagorové, S úctou.


Autor: Miroslav Graclík
Foto: Supraphon / Pavel Jasanský, ČTK, Aha! / Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.