Jan Bendig: Zpívá píseň Bastardům. Je i o Romech. A on je přeci Rom... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jan Bendig: Zpívá píseň Bastardům. Je i o Romech. A on je přeci Rom...

Fotografie
Fotografie (internal)

Finalista první Česko-Slovenské SuperStar a teď i posluchač konzervatoře Jan Bendig (16) nazpíval k filmu Bastardi titulní píseň. Film má totiž pro něj jakožto pro Roma osobní význam.

Titulní skladbu k novému českému filmu Bastardi, v němž se ukazuje život na zvláštní škole bez přetvářky a klišé, nazpíval spolu s muzikantem Tomášem Hájíčkem finalista Česko-Slovenské SuperStar Jan Bendig. Proč právě on? Má romský původ a bez okolků přiznává, že jeho kolegové se nechovají zrovna nejlépe.

„Film Bastardi je sice smyšleným příběhem, ale hodně podobným skutečnému prostředí na některých zvláštních školách. To prostředí mi není cizí, sám jsem Rom a vím jak se někteří z nás chovají. Mnozí jsou skuteční bastardi, nemají žádnou motivaci, nebaví je škola, potulují se po ulicích. Nuda je pak svádí dělat skutečné hlouposti,“ říká až překvapivě kriticky a odvážně mladičký zpěvák.

Možná i proto dostal právě on příležitost se na soundtracku podílet. „Je to velmi drsný film a já jsem rád, že jsem byl osloven nazpívat song, který je vlastně jakýmsi protikladem celého příběhu,“ vysvětluje pečlivý student prvního ročníku konzervatoře.

ČTĚTE TAKÉ:

Zpěvák Bendig: Už plánuje Vánoce. Honzo, je teprve říjen!

Trapas! Dominika Mesarošová na premiéře filmu Bastardi: Chtěla platit v šatně kreditkou

Jan Bendig riskoval zdraví a život! Zpíval zavěšený na laně 30 nad zemí!

Martin Chodúr a odtajněná Ivona: Prstýnky už mají! Bude svatba?!

Jana Bendiga okradli!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.