MADONNA – ŽIVOT: Šokující sexbomba | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

MADONNA – ŽIVOT: Šokující sexbomba

Se zpěvačkou Britney Spears se sice vášnivě líbala před televizní kamerou, dnes ji ale Madonna nesnáší.
Se zpěvačkou Britney Spears se sice vášnivě líbala před televizní kamerou, dnes ji ale Madonna nesnáší. (: AP, ČTK)

PRAHA – Mohla skončit jako jeptiška a svět by jí možná poznal jako americkou obdobu Matky Terezy. Ale Madonna Ciccone se vrhla do šoubyznysu a dnes jí patří trůn královny světového popu.

Studovala balet, dělala prodavačku, servírku a fotila erotiku…

RODIČE: Italský přistěhovalec Sylvio Ciccone a jeho manželka Madonna, pocházející z francouzské části Kanady.

DĚTSTVÍ: Madonna Louise Veronica Ciccone se narodila 16. srpna 1958 v Bay City v americkém Michiganu, brzy se ale rodina přestěhovala do Detroitu. „S takovým jménem jsem mohla být buď jeptiška, nebo tohle,“ komentovala svůj životní osud zpěvačka. Už v šesti letech její matka zemřela na rakovinu prsu a Madonna se jako nejstarší dcera musela začít starat o domácnost. Velkou ránu jí pak zasadil otec, který se znovu oženil s domácí hospodyní a zplodil s ní další dva potomky, což Madonna špatně snášela.

HUDBA: Ona i jejích sedm sourozenců (Melanie, Paula, Jennifer, Martin, Christopher, Anthony a Mario) uměli každý hrát na nějaký hudební nástroj. Madonna už jako malá zvládla hru na klavír.

ZAČÁTEK KARIÉRY: Na Michiganské univerzitě tři semestry studovala balet, ale hlavně zde potkala Steva Braye, který byl později spoluautorem několika jejích světových hitů. Brzy se ale na vysokou školu vykašlala a s pouhými 35 dolary v kapse odjela do New Yorku. Živila se jak se dalo, dělala prodavačku, servírku i modelku aktů, které se později objevily v časopisech Playboy a Penthaus. Pak prošla několika hudebními skupinami a v roce 1981 získala nahrávací smlouvu se Sire Records. O dva roky později vyšlo první album s prostým názvem Madonna.

RAKETOVÝ START: Pak šlo vše ráz na ráz. Madonna vsadila na image zlobivé holky, dokázala odhadnout nové trendy a snažila se za každou cenu šokovat. Už její druhé album „Like A Virgin“ (Jako panna – 1984) bylo veleúspěšné. A další album „Like A Prayer“ (Jako prosebník) doslova šokovalo. Madonna totiž ve stejnojmenném klipu tančila kolem hořících křížů a sváděla sochu černého Ježíše. Během turné pak simulovala masturbaci.

FILM: Úspěch v pop music jí však nestačil a stále víc toužila i po filmové slávě. Na stříbrném plátně se jí však moc nedařilo, dokonce získala hned šest antioscarů, Zlatých malin. Přesto se její vitrínka trofejí může chlubit dvěma Oscary za písně „Sooner Or Later“ (Dříve nebo později) a „You Must Love Me“ (Musíš mě milovat) jako nejlepší filmové písně. Další výjimkou byl film „Evita“, za který dokonce získala Zlatý globus pro nejlepší herečku.

2.9.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.