Trauma Květy Fialové (81) - Nejdříve sex, pak smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Trauma Květy Fialové (81) - Nejdříve sex, pak smrt!

Mužům Květa nebyla nikdy nakloněna, v mládí ji totiž znásilnili dva ruští vojáci.
Mužům Květa nebyla nikdy nakloněna, v mládí ji totiž znásilnili dva ruští vojáci. (Aha! – Marek Pátek, ara)

Květa Fialová (81), v mládí nejkrásnější česká herečka s uhrančivým pohledem, byla považována za českou Elizabeth Taylor. Jenže přestože jí muži leželi u nohou, ona k nim měla vždy chladný vztah. Nikdy se netajila tím, že tato odtažitost pramení z traumatického zážitku z mládí, kdy ji znásilnili ruští vojáci. Málokdo ale ví, co následovalo poté! Květa pohlédla do tváře smrti!

Na odporný zážitek přišla řeč v dokumentu o životě paní Květy z cyklu Top Star Extra, který televize Prima uvede dnes večer. „Bylo to v květnu 1945. Borohrádkem procházela Malinovského armáda a je známo, že heterosexuální vojáci kromě toho, že se vzájemně vraždí, používají dámské osazenstvo k radovánkám... Měla jsem ten zážitek se dvěma vojáky,“ přiznala bez okolků herečka proslavená rolemi kněžen (Babička, Ostře sledované vlaky, Adéla ještě nevečeřela) či osudových žen (Limonádový Joe, Partie krásného dragouna, Fantom Morisvillu).

Přátelé s herečkou soucítí a jejímu vztahu k mužům se nediví. „Je to hrozný zážitek pro dívku, myslím, že Květě bylo v té době čtrnáct, když ji někdo napadne a s revolverem přiloženým u hlavy zneužije. Dvakrát po sobě. K tomu traumatu se přidalo i to, že ti vojáci pak byli před plukem a před ní zastřeleni,“ dodává k tomu i Květina kamarádka, herečka Naďa Konvalinková.Přesto se dvěma mužům podařilo Květu dostat před oltář. Prvním manželem byl dramaturg Jiří Josek.

Od toho však brzy utekla – do márnice! „Už se tam ale nepohřbívalo, byla prázdná. Takže jsem raději bydlela tam, abych nemusela bydlet s mým mužem. Peníze, abych šla jinam, jsem neměla,“ dodává herečka. Druhým manželem Květy, déle než padesát let trvající láskou a otcem jediné dcery Zuzany, byl režisér Pavel Háša (†80), který loni po dlouhé nemoci zemřel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.