Tajemství Karla Gotta: Je naštvaný na Písek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tajemství Karla Gotta: Je naštvaný na Písek!

Karel Gott není nenávistný, těžko ale zapomíná na staré křivdy.
Karel Gott není nenávistný, těžko ale zapomíná na staré křivdy.  (Aha! – David Kundrát, ara)

Zpěvák Karel Gott (71) odmítá jezdit do Písku. Když nyní zpíval v Prachaticích pro místní hospic, který se stará o vyléčitelně nemocné, ptali se ho dva z místních, kdy přijede do Písku. Tahle otázka byla Gottovi evidentně nepříjemná a vzápětí také prohlásil: „Tam asi dlouho nepojedu.“ Patrně proto také odmítl pozvání do Divadla Fráni Šrámka, které se 10. října slavnostně otevře.

A proč Gott nemůže přijít Písku na jméno? Za vším je sedm let stará událost. Tehdy představitelé Písku Gotta nepozvali na otevření nejstaršího mostu v Evropě, známého Kamenného mostu, na jehož opravu přitom sám přispěl čtvrt milionem!

Písek nechal po povodních v roce 2002 most zrekonstruovat a Gott byl jedním z prvních, kteří se nabídli s pomocí, hlavně finanční. Když pak papaláši kulturní památku znovu otevírali, na Zlatého slavíka si ani nevzpomněli.

„Dal jsem na opravu skutečně nemalou částku, nakonec jsem jim ani nestál za to, aby mi zavolali a řekli, že ho otevírají, natož, aby mne někdo pozval,“ řekl Karel Gott. A na křivdu nezapomněl dodnes a v Písku od té doby nebyl.

Kamenný most v Písku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.