Přemek Podlaha: Podivný konec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Přemek Podlaha: Podivný konec!

Přemek Podlaha
Přemek Podlaha (: TV Prima)

PRAHA – Nejslavnější český zahrádkář a populární moderátor Přemek Podlaha (68) byl před lety také čilým podnikatelem. Od začátku devadesátých let vlastnil nakladatelství a vydavatelství RENA, pro své fanoušky pak zřídil Klub Receptáře. A jeho firmy mu vydělávaly miliony. Jenže Podlaha své podnikatelské aktivity za podivných okolností ukončil. Co se stalo?

„S knižním vydavatelstvím, kalendáři, časopisem a dalšími vedlejšími aktivitami jsem skončil kvůli své vytíženosti. Pořady v rozhlasu a v televizi jsou velká kláda. Nestíhal bych to,“ říká o konci své podnikatelské kariéry Podlaha. Podíl ve vydavatelství RENA prodal společnosti Reader´s Digest Výběr. Klub Receptáře pak odprodal pražskému právníkovi Františku Taliánovi.

Obě firmy do té doby vydělaly Podlahovi miliony korun. Proč Podlaha ukončil tak výnosný byznys? „Když se tehdy v České televizi dozvěděli, jak rozsáhlé jsou Podlahovy vedlejší podnikatelské aktivity, byli v šoku. Všem svým produktům dělal v Receptáři zadarmo reklamu, a vydělával na nich miliony,“ vzpomíná na Podlahu jedna z dramaturgyň České televize. Podlaha musel nakonec z ČT právě kvůli skryté reklamě ve svém pořadu odejít na konkurenční Primu. Ale i ta mu jakoukoliv reklamu v jeho Receptáři striktně zakázala.

„V momentě, kdy Přemek nemohl svůj časopis a další produkty propagovat, logicky o ně výrazně klesl zájem. A tak se Podlaha rychle rozhodl těchto aktivit zbavit, dokud za ně ještě dostal pořádně zaplaceno,“ dodává Podlahův známý.

29.8.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.