Zagorová se loučila se svým kapelníkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zagorová se loučila se svým kapelníkem

Rameno Karla Vágnera bylo Haně Zagorové během ceremoniálu oporou.
Rameno Karla Vágnera bylo Haně Zagorové během ceremoniálu oporou. (Aha!: Dalibor Puchta)

PRAHA – Smutek zahalil české hvězdy a pozůstalé, kteří se přišli do strašnického krematoria rozloučit s uznávaným hudebníkem Milošem Nopem (†57). Ten minulý týden podlehl rakovině jater.


Pohřeb Miloše Nopa

Kliknutím zvětšete Velkou kytici pod rakev položila také Hana Zagorová (59), která s Nopem několik let úzce spolupracovala. Nop dokonce vedl její doprovodnou skupinu jako kapelník. Kliknutím zvětšeteKondolovat s ostatními smutečními hosty ovšem rodině nesměla. Pozůstalí si to totiž nepřáli!

„Za rodinu Nopových bychom vás chtěli požádat, abyste neprohlubovali zármutek kondolenčními projevy,“ zaznělo smuteční síní, což všechny přítomné překvapilo. Kliknutím zvětšetePo půlhodinovém obřadu většina hostů na uznávaného hudebníka a oblíbeného kamaráda nejen českých hvězd vzpomínala. „Říká se, že se všichni dají nahradit. U Miloše Nopa to ale neplatí,“ řekl Karel Vágner, který s Nopem spolupracoval třicet let.

Kliknutím zvětšete„Jsem rád, že jsem měl čest s ním pracovat, moc mě to mrzí, že odešel,“ řekl muzikant Michal David. Rozloučit se přišli také hudebníkova nevlastní dcera Linda Finková s manželem Richardem Genzerem, Monika Absolonová, Pavel Bobek, Stanislav Hložek, Petr Rezek nebo Lešek Semelka. Nechyběli ani Nopovi studenti, které hudebník vyučoval na oddělení populární hudby Pražské konzervatoře. Jako poslední píseň na rozloučenou zaznělo Requiem od Paula MacCartneyho.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.