Jamie z Brna se bojí o místo - Proč nezvládl vykuchat lososa? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jamie z Brna se bojí o místo - Proč nezvládl vykuchat lososa?

Lukáš Jamie Greguš předvedl snad nejhorší výkon. Teď se bojí, aby nepřišel i o práci v restauraci, kde vaří.
Lukáš Jamie Greguš předvedl snad nejhorší výkon. Teď se bojí, aby nepřišel i o práci v restauraci, kde vaří. (TV Prima, ara)

Včerejší díl kulinářské show Na nože! prověřil kvality dvanáctky kuchařů, kteří měli vykuchat lososa. A byl to boj na kosti i na kůži. Losos soutěžícím vyloženě nesedl!

Dvaadvacetiletý Lukáš »Jamie« Greguš z Brna bohužel neprokázal žádné velké umění při filetování lososa. Vyučený automechanik nervózně přešlapoval okolo ryby a přemýšlel, z kterého konce by se na ni vrhl. „Tohle jsem dělal podruhé v životě, jsem zvědavý, co na to řekne můj šéf, až tohle uvidí v televizi,“ stresoval se před samotným úkolem kuchař bez kuchařské čepice.

V mrazírnách se bojovalo o imunitu a kuchaři se snažili zachránit vlastní kůži. Škoda, že Zdeněk s červenou čepicí v zápalu boje zachraňoval svou kůži a zapomněl odstranit tu lososí. „Tohle by měli zvládnout učni v prvním ročníku,“ nešetřil Zdeněk Pohlreich svého jmenovce.

Porota snad byla poprvé velmi nespokojená. Tak jednoduchý úkol a takový propadák! Je snad prostá italská pasta pro českého kuchaře příliš složitá? Na včerejším jídle si prostě většina z českých rádoby kuchařů vylámala zuby.

Jak to viděl porotce Roman Vaněk

„Už ráno soutěžící vytušili, že budou někde, kde bude velká zima. Imunitní úkol byl fi letování lososa, a to se ukázalo být pro některé kamenem úrazu. S tímto úkolem se soutěžící rvali, co jim síly stačily. Třeba Robert, zástupce šéfkuchaře v pražské restauraci, byl úplně v pohodě. Prý to dělá každý den v práci, do dvojice dostal »závodkáře« Jirku, a ten očividně v závodní jídelně lososa v životě nevykostil ani nestáhl z kůže. Zprvu si to oba kluci užívali, nakonec však zkušený Robert lososa prořízl. Byl z toho úplně vyřízený.

Snad nejvíc celou soutěž prožívá Jamie z Brna. I v posledním díle hrozně plašil, což samozřejmě vytáčí Zdeňka Pohlreicha, a ten si ho taky pěkně podal. »Do psích náušnic! Zklidni se a řekni sakra, co´s to vlastně uvařil,« spustil Zdeněk. Jamie totiž udělal pastu, kterou pojmenoval italským názvem, jenže nedokázal před porotou vyslovit, co že nám to vlastně uvařil.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.