Na nože! Bitva o Pohlreichovo vejce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Na nože! Bitva o Pohlreichovo vejce!

Zdeněk Pohlreich (vlevo)
Zdeněk Pohlreich (vlevo) (Aha! – Alexandr Malachovský, TV Prima )

Třináctku finalistů kuchařské show Na nože! dnes čeká druhé kolo vyřazování (Prima 21.20) ! A jejich den začne pěkně zostra. Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk probudí soutěžící sirénou – jejich kuchařský šéf Zdeněk Pohlreich (53) totiž dostal chuť na vaječnou snídani. Že jde o zdánlivě jednoduchý úkol? „Taková malá žlutá věc, a jak dá zabrat,“ komentoval to jeden z účastníků.

Jak dopadne vaječná bitva?

Mirek, který vařil 14 let v Americe, se rozhodl pro nejjednodušší variantu a »šéfovi« připraví oblíbenou lahůdku prezidenta T. G. Masaryka Vejce do skla. U šéfa motorestu v Dubí Zdeňka Krejčího, který Pohlreicha potkal už ve třetí řadě Ano, šéfe!, půjde zřejmě jen o plýtvání drahými surovinami. Vybral si totiž křepelčí vejce. Velkou debatu vyvolá i koprová omáčka s vejcem, kterou bude servírovat k snídani další z účastníků...

Jak to vidí Roman Vaněk? Poprvé jsem odmítl ochutnat!

„Druhý den jsem si vychutnal. Přišel jsem je vzbudit v 5:15 megafonem a odvezl je, aby nám připravili snídani. Nejdřív jsme jim ukázali humry. Tak ve dvou třetinách z nich by se krve nedořezal. A pak před ně Zdeněk postavil vajíčko. Měli 25 minut na to, aby připravili pokrm z vajec.

A to začal mazec. Profíci byli úplně v háji. Ochutnali jsme jen jednu skoro správnou omeletu a poprvé se mi stalo, že jsem odmítl ochutnat jídlo. To, jak tam frajírek Mirek předvedl tři vejce do skla, se nedalo. Já vajíčka jím, ale nepiju!“

Roman Vaněk

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.