Za co utrácí nejbohatší spisovatelka světa? J. K. Rowling: Harry Potter jí vydělal 28 miliard korun | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Za co utrácí nejbohatší spisovatelka světa? J. K. Rowling: Harry Potter jí vydělal 28 miliard korun

J.K. Rowling na své nedávné dovolené.
J.K. Rowling na své nedávné dovolené.

LONDÝN – Nejbohatší spisovatelka světa J. K. Rowling (41), autorka populárního Harryho Pottera, o sobě ráda tvrdí, že je obyčejná, skromná žena, protože v minulosti poznala bídu matky-samoživitelky.

Nejbohatší spisovatelka světa J. K. Rowling (41), autorka populárního Harryho Pottera, o sobě ráda tvrdí, že je obyčejná, skromná žena, protože v minulosti poznala bídu matky-samoživitelky. Každý zná ten dojemný příběh, kdy po kavárnách usrkávala své už dávno vystydlé kafe a psala zde svůj první bestseller o čarodějovi z Bradavic, kdy žila jen na podpoře a byt měla plný myší. Jenže teď je všechno úplně jinak!

Na světě se už prodalo více než 300 milionů knih o Harrym Potterovi a jeho zfilmované příběhy vidělo na dvě miliardy lidí. A spisovatelka díky tomu vydělala už 28 miliard korun! Dnes je bohatší než sama britská královna Alžběta II. Za co utrácí?

Potrpí si např. na luxusní, exotické dovolené. Za dvoutýdenní pobyty v Galapágách a na Mauritiu dala dohromady 2,1 milionu korun. Navštívila i Seychely, jenom týdenní pobyt v hotelu ji přitom přišel na 252 000 Kč. A nedávno se s celou rodinou ubytovala v hotelu pro miliardáře, kde týdenní pobyt vyjde na 3,2 miliony Kč.
Také má vlastní soukromé letadlo a obléká se výhradně do modelů slavné módní návrhářky Vivien Westwood. Doplňky nakupuje jen u věhlasných módních značek, jako je např. Prada nebo Dior. Přesto že si může dovolit skutečně cokoliv, v nedávném rozhovoru řekla: „Při koupi oblečení myslím na hranici, kterou jsem si sama stanovila, a když ji překročím, viním se z rozmařilosti – je to 500 liber...“ (zhruba 21 tisíc Kč)

Na rozdíl od potomků rodiny Beckhamových, ale děti jedné z nejbohatších Britek přicházejí poněkud zkrátka. Navštěvují »obyčejnou« státní školu a rodina se nechává ošetřovat v nemocnici, která je nejblíže jejich bydlišti. Daleko víc Rowling utratí za svého osobního strážce (6,3 milionu Kč ročně). A její domov ve skotském Edinburghu má důmyslný bezpečnostní systém za několik milionů. Hodnota sídla, v němž je 13 ložnic, činí 84 milionů Kč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.