Manželka herce Šebka (†69): Pepo, krásnou cestu tam nahoru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Manželka herce Šebka (†69): Pepo, krásnou cestu tam nahoru!

Na poslední cestu vyprovázely Josefa Šebka francouzské šansony.
Na poslední cestu vyprovázely Josefa Šebka francouzské šansony. (Aha! – Martin Hykl, TV Nova)

V pochmurném prostředí motolského krematoria plného ještě pochmurnější atmosféry se včera zdrcená rodina a přátelé rozloučili s velikánem malých rolí, hercem Josefem Šebkem (†69). Kumštýř známý ze seriálů Vyprávěj, Poste restante a Zdivočelá země náhle zemřel minulý týden z pátku na sobotu. Na včerejší poslední cestě ho vyprovodily oblíbené francouzské šansony.

Již tak žalem ochromení nejbližší se s milovaným tátou, mužem a kamarádem rozloučili ještě před samotným obřadem u otevřené rakve a bylo vidět, že se jim po tomto posledním sbohem rozhodně neulevilo. Vdova Jana Hermachová se však držela statečně.

„Děkuju všem, kteří jste se přišli s Pepou rozloučit, jsem vám velice vděčná, že jste tu s námi,“ vyrazila ze sebe. „Strašně jsem ho milovala. Jeho odchod byl strašně náhlý. Přeju mu krásnou cestu tam nahoru. Pepo, budu na tebe pořád vzpomínat!“ vzkázala mu pak se slzami v očích prostřednictvím deníku Aha! do nebe.

Mezi smutečními hosty byli například herci Pavel Trávníček, Dalibor Gondík, Ivan Vyskočil a Petr Jákl starší, spoluautor filmu Kajínek, ve kterém Šebek ztvárnil svoji poslední roli.

Jak vůbec k jeho smrti došlo? „V sobotu ráno našli Pepu kolemjdoucí, když šli venčit pejska, jak sedí na lavičce,“ nechal se slyšet jeden z obyvatel Hostivic, kde herec s rodinou žil. „Na první pohled to vypadalo, že spí. Bohužel ale už nedýchal,“ dodal zdroj. Příčinou smrti bylo podle lékařů udušení vlastními zvratky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.