Josef Abrhám (70) - Tajemství jeho smutku! Víme, proč je pořád tak zamračený | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Josef Abrhám (70) - Tajemství jeho smutku! Víme, proč je pořád tak zamračený

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejslavnější introvert českého filmu, populární herec Josef Abrhám (70) nebyl vždycky ten uzavřený morous, který se straní se svou ženou Libuší Šafránkovou (57) veřejnosti za vysokou zdí své vily na pražském Spořilově. Co jej změnilo? Tragická smrt jeho sestry! Ta ve svých šestadvaceti letech podlehla rakovině krve leukemii!

Smrt jedné ze sester v roce 1963 prý Abrháma doslova vnitřně rozervala. „Zhroutil se mu svět, bylo mu tehdy čtyřiadvacet let. Dodnes se s tím nevyrovnal. Od té doby je uzavřený a svět je pro něj jen místo k přežití, ne k užití. Svou sestru miloval a stále na ni vzpomíná,“ prozradil deníku Aha! zdroj z okolí herce proslaveného rolí doktora Blažeje z Nemocnice na kraji města nebo komedií Trhák, Kulový blesk nebo Marečku, podejte mi pero.

Není proto divu, že Abrhám tak silně prožíval i nedávnou nemoc své manželky Libuše, která rok nemohla ani natáčet. Spekulovalo se právě o rakovině, herečka to však nikdy nepotvrdila.

Smrt sestry semkla rodinu dohromady a Josefovou oporou se pak vedle pozdější manželky Libušky stala jeho druhá sestra Božena. Ta je známá spíše jako Boca Abrhámová a je českou filmovou historičkou a autorkou popularizačních článků a publikací o filmu. Působí také jeho herečka menších rolí.

Bez zajímavosti není ani to, že Abrhám, poloviční Slovák, je jediným žijícím potomkem slovenského dramatika Jozefa Hollého.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.