Veronika Kánská (44), filmová Blažena z trilogie Slunce, seno... Stala se z ní knihovnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Veronika Kánská (44), filmová Blažena z trilogie Slunce, seno... Stala se z ní knihovnice!

Do práce se Kánská vozí autem, i když to má pěšky jen pár minut.
Do práce se Kánská vozí autem, i když to má pěšky jen pár minut. (Aha! – Marek Pátek, archiv TV Nova, ara)

Jen málokdo by ji neznal. Když jako sedmnáctiletá zazářila v prvním díle trilogie Zdeňka Trošky (57) Slunce, seno..., v mžiku o ní věděl celý národ, o takové slávě se jí ani nesnilo. Dnes o ní ale Veronika Kánská (44) nechce slyšet a na zmínky o fi lmech, které ji proslavily, je víc než alergická. Dnes totiž pracuje jako knihovnice – intelektuálka!

Filmová představitelka ztřeštěné Blaženy, která se nestyděla národu ukázat svá ňadra a všechny bavila svými milostnými avantýrami s »obecním bejkem« Vencou Konopníkem, dnes žije v malé obci Žiželice nad Cidlinou. „Za natáčení Slunce, seno jsem jako neherečka dostávala sto šedesát korun za den,“ vzpomíná na natáčení nesmrtelných letních komedií, ale třeba i na to, že se s filmovou mámou Helenou Růžičkovou moc nemusely. A za své nahé scény sklízí úspěchy dodnes.

„Tady na vesnici máme takového blázna s lahváčem a ten mi vždycky řekne, že mám krásná prsa,“ směje se se špetkou hrdosti. Dnes už by se ale asi nesvlékla, z Blaženy se stala intelektuálka – kraluje místní knihovně, kde už léta dbá na literární osvětu celého okolí.

V zapadlé obci na Kolínsku Kánské podle všeho nic nechybí. Bydlí tu i její rodiče, do práce to má pár minut. Spolu s dlouholetým přítelem Miroslavem Štěrbou bydlí v útulném přízemním domku s udržovanou zahradou. A její dvě děti – šestnáctiletá Anna Marie a sedmiletý Adam – jí dělají jenom samou radost.

Na rozhovory se však necítí a o filmech se bavit nechce. I proto, že do rodinné idyly se jí před časem vkradla zákeřná nemoc. „Její přítel má s bratry autodopravu a právě jeden z nich nedávno těžce onemocněl, dělá rodině starosti, všichni se o něj bojí,“ nechal se slyšet zdroj z okolí někdejší hvězdy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.