Oscarová kráska Charlize Theron - Slaví 35 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Oscarová kráska Charlize Theron - Slaví 35 let!

 (ČTK)

Ačkoliv hrála Zrůdu, v anketách o nejvíce sexy ženy planety stále boduje. Kdekterá hollywoodská dvacítka jí může závidět, a to Charlize Theron slaví zítra pětatřicetiny.

Ačkoliv hrála Zrůdu, v anketách o nejvíce sexy ženy planety stále boduje. Kdekterá hollywoodská dvacítka jí může závidět, a to Charlize Theron slaví zítra pětatřicetiny.

Málokterá modelka se opravdu prosadí u filmu. Jihoafrické krásce Charlize Theron, která 7. srpna oslaví 35. narozeniny, se to podařilo stoprocentně. V roce 1999 si zahrála po boku Tobeyho Maguira v Pravidlech moštárny, o čtyři roky později získala Oscara za titulní roli sériové vražedkyně Aileen Wuornosové ve filmu Zrůda a dnes patří mezi nejzářivější hollywoodské hvězdy. Často také boduje v anketách o nejkrásnější či nejvíce sexy ženu planety.

Charlize Theron se narodila v Benoni v Jihoafrické republice do tradiční rodiny evropských osadníků s německými, francouzskými a holandskými kořeny. Od malička se věnovala baletu a toužila se stát tanečnicí. Její mládí krutě poznamenal tragický incident v rodině. Když bylo Charlize 15 let, napadl její otec-alkoholik matku, a ta jej v sebeobraně zastřelila.

Vzápětí odešla do Milána, aby se věnovala modelingu, poté přesídlila do USA. Taneční kariéru jí znemožnilo zranění, zkusila proto své štěstí u filmu. První velké příležitosti dostala koncem 90. let ve snímcích Ďáblův advokát a Velký Joe.

Ve volném čase se Theron dlouhodobě angažuje za práva žen a dětí a podporuje sociální projekty ve své rodné zemi. Před dvěma lety se stala poselkyní OSN pro mír.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.