Začala válka o miliony - Dara Rolins: VYDÍRAJÍ MĚ! Vdova po zabitém: „Nechceme ani korunu!“ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Začala válka o miliony - Dara Rolins: VYDÍRAJÍ MĚ! Vdova po zabitém: „Nechceme ani korunu!“

Dara Rolins
Dara Rolins (Aha! – Martin Hykl)

Vdova po Jindřichu Rotreklovi (†63), který 10. července zemřel po střetu s autem Dary Rolins (37), je na prášky! Zhroutila se poté, co se vyrojily spekulace o tom, že po zpěvačce spolu s dalšími pozůstalými požaduje deset milionů korun.

„Je mi z toho špatně. To je nehorázné! Abych teď chodila kanálem,“ posteskla si deníku Aha! zdrcená Olga Rotreklová. „Jde tu taky o něco jiného než o peníze?“ trvá však na svém Rolins.

Vdova po oběti nešťastné nehody odmítá, že by se na smrti svého manžela chtěla jakkoli přiživit. „Nechci ani korunu, manžela mi to beztak nevrátí. Copak jsem nějaká hyena? Teď to vypadá, že mi záleží jenom na penězích,“ zalykala se Rotreklová, se kterou v této nelehké době komunikuje především její právník Karel Friml.

„O odškodnění jsme nemluvili, právnímu zástupci Dary Rolins Robertu Vladykovi jsem napsal email ohledně pojistné události a povinného ručení, z něhož by měla být pozůstalým podle zákona vyplacena příslušná částka. Chtěl jsem vědět, u které pojišťovny byla věc hlášena. Jde o běžný postup po dopravní nehodě. Uplynul týden, odpovědi jsme se ale nedočkali. Zato je teď vše nešťastně medializováno,“ řekl deníku Aha! Friml s tím, že otázka míry zavinění dopravní nehody obou zúčastněných bude známa až v polovině září.

„Ptát se, kdo nehodu zavinil, je předčasné. Teď se řeší pouze to, co vychází z občanského zákoníku. Navíc to jde všechno přes pojišťovnu – o žádné peníze, neřkuli oněch 10 milionů, jsme nežádali,“ dodal právní zástupce Rotreklových. U většiny pojišťoven se sjednává povinné ručení, ze kterého se vyplácí v případě zdravotní újmy či smrti plnění až v řádu desítek milionů korun.

Daru Rolins přesto údajný finanční požadavek Rotreklových zdrtil. „Uvědomuji si, že obětí této nešťastné nehody je mnoho. I já sama, přestože nelze srovnávat míru bolesti, jsem v podstatě jednou z nich. Žádné peníze nedovedou vrátit zpět to, co se stalo, o to víc mě překvapuje, jak někdo může v penězích vyčíslit cenu života. Ráda bych rodině pomohla, ale jejich nároky mě uvádějí do rozpaků, jestli v této kauze jde i o něco jiného než o peníze,“ posteskla si včera deníku Aha! Dara, která se po smrtelném karambolu dává dohromady v Bulharsku a nyní se vrací do Prahy, aby byla k dispozici policii.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.