Jude Law převzal v Karlových Varech Cenu prezidenta festivalu a vzal do zaječích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jude Law převzal v Karlových Varech Cenu prezidenta festivalu a vzal do zaječích!

Před tím, než si Jude Law převzal cenu, se prošel  po červeném koberci a rozdal několik autogramů.
Před tím, než si Jude Law převzal cenu, se prošel po červeném koberci a rozdal několik autogramů. (Marek Pátek)

Britský herec Jude Law převzal dnes večer ve Velkém sále karlovarského hotelu Thermal za nadšeného potlesku publika Cenu prezidenta festivalu. Stalo se tak před projekcí amerického filmu Talentovaný pan Ripley režiséra Anthonyho Minghelly.

Britský herec Jude Law převzal dnes večer ve Velkém sále karlovarského hotelu Thermal za nadšeného potlesku publika Cenu prezidenta festivalu. Stalo se tak před projekcí amerického filmu Talentovaný pan Ripley režiséra Anthonyho Minghelly.


Jiří Bartoška loni podobně ocenil španělského herce Antonia Banderase. Předtím cenu z jeho rukou převzali britský herec Christopher Lee a výkonný ředitel mezinárodního odborného časopisu Variety Steven Gaydos.

„Dobrý večer, jsem rád, že jsem mohl přijet. Děkuji," řekl herec česky a pokračoval v angličtině. „Je to úžasný festival o kterém jsem slyšel řadu let. Přijet sem a zažít nadšení mladého publika je pro mě úžasným zážitkem," uvedl.

Jude Law potom upozornil na okamžik, kdy se výkon umělce či něco, co udělá herec nebo napíše spisovatel, střetne s publikem. „Naplnění takové lidské komunikace je to nejlepší. Jsem rád, že mám práci, kde mohu něco takového prožívat. Lze to zažít i tehdy, když se setkají stejně smýšlející lidé v tvůrčím procesu," dodal. Připomněl režiséra Anthonyho Minghellu, s nímž natočil tři filmy a který před dvěma lety náhle zemřel.


„Něco takového jsem prožíval právě s ním. Dnes, když dostávám toto uznání, na něj prostě nemohu nemyslet," podotkl. Poděkoval organizátorům festivalu, že mu věnovali tolik času. „Ohromně se mi tu líbí. Děkuji vám všem také za vaši lásku k filmu," řekl.

Hned po slavnostním večeru ale sedl Law na letadlo a z festivalu odjel. Ačkoliv se spekuluje, že šlo o tajný úprk, odlet po předání ceny byl prý naplánován od začátku. Organizátoři pouze doufali, že se slavné hollywoodské star natolik zalíbí ve Varech, že se rozhodne zůstat o něco déle. To se bohužel nestalo, herec se musel vrátit zpět podle plánu.



ČTĚTE TAKÉ

Jude Law nemá rád 3D filmy: Vadí mi ty brýle, nejsou pohodlné! 

Jude Law slavil s Macháčkem narozeniny. Před tiskovkou měl pak kocovinu! 

Ostuda ve filmových Varech: Prezidentská skvrna na zadku! A Mareš osahával missku... 

Kuchařovou nepustili do restaurace! Bylo to přání prezidenta… 

Krásná Maxová měla problémy s gumou 

Leoš Mareš se líbá jen v noci, přes den dělá drahoty! 

 

 

(ČTK)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.