Zora Jandová odhalila spisy StB: Donášela na ní Zawadská! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zora Jandová odhalila spisy StB: Donášela na ní Zawadská!

Zora Jandová už své kamarádce odpustila.
Zora Jandová už své kamarádce odpustila. (Aha! – Marek Pátek a ara)

Herečka Zora Jandová (51) je v šoku! Při natáčení 13. komnaty České televize zjistila pravý důvod, proč byla v 80. letech vyhozena z Národního divadla. Donášela na ni totiž její kamarádka!

Když se herečka Zora Jandová před několika měsíci rozhodla, že se podívá na svůj spis StB, v životě by ji nenapadlo, co vše se dozví. Přestože chtěla jen očistit vlastní jméno, zjistila největší tajemství své velké kamarádky Valerie Zawadské alias Evy. Ta na ni totiž donášela StB. „Jandová uvedla, že nebude moci nadále pracovat v Národním divadle, protože nemá v úmyslu stát se členem KSČ. Z těchto důvodů jí nebude prodloužená smlouva,“ dozvěděla se ze spisu Zawadské po čtvrt století. A co na to vše říká Valerie Zawadská? „Se Zorkou jsme se o tom bavily... Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ sdělila deníku Aha! Zawadská. Podobně se vyjádřila i Zora Jandová. „Už jsme to spolu probraly a myslím si, že se jí ulevilo. Je to definitivně za námi. Vyčištěno a odpuštěno. Tlustá čára. Je to 25 let, proboha. Ulevilo se nám oběma.“

Valerie Zawadská

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.