První výročí smrti Michaela Jacksona: Truchlil celý svět, kromě jeho dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

První výročí smrti Michaela Jacksona: Truchlil celý svět, kromě jeho dětí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Lidé na celém světě si připomněli smutné výročí úmrtí zpěváka Michaela Jacksona (†50), který zemřel minulý rok 25. června. Na místě posledního odpočinku krále popu ve Forest Lawn se shromáždilo více než 500 fanoušků, další stovky navštívily jeho rodný dům ve městě Gary v Indianě. Jacksonovy děti byly tryzny ušetřeny. Užívaly si sluníčka a moře na Havaji. A na jejich tvářích byla vidět radost. Poprvé po dlouhých měsících…

Blanket (8), Prince Michael (13) a Paris (12) prožily první svobodné prázdniny v životě. Téměř celý svůj život se vezly v bizarním kolotoči. Jackson se je za svého života snažil úzkostlivě skrývat, když nakrátko vyšly ven, musely nosit roušky přes obličej, i tak ale pozornosti médií neunikly, a ještě horší to bylo po smrti jejich slavného otce. Až teď se kolo konečně zastavilo. Podle jejich babičky a zpěvákovy matky Katherine (80), která o děti pečuje, jsou stále ještě vyplašené a zatím si nestačily najít ani kamarády, i přesto ale půjdou v září poprvé do školy.

Zcela jiná atmosféra než na Havaji panovala o pár set až tisíce kilometrů dál. U Jacksonova rodného domu byla odhalena za účasti 2500 fanoušků pamětní deska z černého mramoru, následoval svíčkový průvod, lidé si Michaelovo výročí připomněli jeho písní We Are The World. V Los Angeles nechávaly tisíce fandů vzkazy u Jacksonovy hvězdy na Chodníku slávy. Lidé na celém světě uctili Jacksonovo výročí tancem a zapálenými svíčkami. Králi popu byly odhaleny desítky soch. Čeští fanoušci na zpěváka zavzpomínali na koncertě v pražské Hybernii.

Jacksonova matka odhalila jeho pamětní desku.

Blanket (vlevo) se sestrou Paris dovádějí na Havaji.

Jacksonův otec znovu žaluje lékaře!

V den výročí zpěvákovy smrti zahájil jeho otec Joseph (80) další soudní řízení proti Jacksonově lékaři Conradu Murraymu. V obvinění tvrdí, že lékař zavolal odbornou pomoc k umírajícímu Jacksonovi příliš pozdě a že lhal při výslechu. Žádá finanční vyrovnání v hodnotě víc než 1,5 milionu korun za ztrátu opory a příjmů a za citovou újmu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.