Michael Jackson (†50) - Rok po své smrti... Vydělal 20 miliard | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Michael Jackson (†50) - Rok po své smrti... Vydělal 20 miliard

Socha krále popu bude stát na Letné.
Socha krále popu bude stát na Letné. (pro Aha! – Daniela Kartáková)

Zítra tomu bude rok, co v kalifornském Los Angeles zemřel Michael Jackson (†50). Po předávkování léky podlehl zástavě srdce. Zpěvák nicméně žije posmrtný život. Stal se z něho kult, který pozůstalým stačil za pouhých dvanáct měsíců vydělat 20 miliard korun.

Tisíce fanoušků zítra navštíví Jacksonův hrob v Los Angeles. V Německu bude vydražena zpěvákova kytara s vlastnoručním podpisem, před vzpomínkovým koncertem odhalí v Londýně pamětní desku. Jackson, který se rovněž stal hrdinou počítačové hry, vydělal po smrti 20 miliard korun, padesátkrát víc než v posledním roce života. Více než třetina této částky je z prodeje 31 milionů hudebních nosičů.

Kliknutím zvětšete

BUDE MÍT POMNÍK I V ČESKU!

Praha složí hold králi popu galavečerem v Divadle Hybernia. A navíc... Od 29. srpna bude stát na pražské Letné unikátní zpěvákova socha! Pomník má podobu busty podepřené sloupem, na němž budou vyryty důležité momenty ze zpěvákova života. Vyroben ale bude překvapivě z pryskyřice! „Uvažovali jsme o bronzu, ale báli jsme se, aby sochu třeba někdo neukradl a neodnesl do šrotu,“ vysvětluje sochařka Daniela Kartáková. Pomník vzniká pod záštitou Heleny Babické z pražského Muzea pověstí a strašidel. „Socha vyjde asi na 150 tisíc korun a skládají se na ni i Jacksonovi fanoušci,“ popsala Babická. Zlatá Jacksonova socha přitom na Letné už jednou stála. Bylo to před 14 lety u příležitosti jeho turné HIStory. Ještě dříve stála na tomto místě socha Stalina.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.