Němečtí fanoušci nachlazeného Karla Gotta po koncertě: Byli jsme podvedeni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Němečtí fanoušci nachlazeného Karla Gotta po koncertě: Byli jsme podvedeni!

Účastníci sobotního koncertu Karla Gotta v německém Eisenhüttenstadtu se cítí být ošizeni. Vystoupení mistra bylo prý o hodně kratší a hlavně zpíval na playback. Jejich rozhořčení bude mít možná i soudní dohru…

Podle serveru německého regionálního deníku Märkische Oderzeitung si někteří diváci stěžovali, že Gott zpíval na playback a koncert byl kratší, než měl být. Zpěvákův management podle serveru uvedl, že Gott byl nachlazen, organizátoři však akci zrušit nechtěli. Proto byl využit playback. Stížnosti na délku koncertu budou prý prošetřeny.

Koncert pro asi 460 posluchačů trval podle serveru moz.de včetně přídavků asi 40 minut. Podle smlouvy měl být pětačtyřicetiminutový plus přídavky, tedy asi hodinový. „Nyní necháme právně prozkoumat, jestli byla smlouva naplněna. Lidé se cítí podvedeni,“ uvedla Kathrin Hencková z pořadatelské organizace TOR s tím, že byl navíc původně domluven živý koncert.

Gottův manažer Wolfgang Kaminski v neděli podle serveru moz.de vysvětlil, že zpěvák měl nemocné hlasivky, což pořadateli dopředu oznámili.

„Organizátora akce jsme o tom informovali tři dny před koncertem. Museli bychom koncert zrušit, ale to pořadatel v žádném případě nechtěl. Proto jsme (jako řešení) nabídli playback,“ citoval manažera německý server.

Gott sám chtěl podle Kaminského raději akci odřeknout, protože prý plný playback využívá jen velmi nerad. „Bylo mu to trapné a také my jsme toto řešení nepovažovali za šťastné. Ale chtěli jsme pořadateli pomoci, protože (finanční) škody by při odřeknutí koncertu byly mnohem větší. V žádném případě jsme nechtěli nikoho ošidit,“ řekl Kaminski. Navíc prý Karel Gott odzpíval, co mohl, s playbackem.

Hencková podle moz.de potvrdila, že pořadatelé o zpěvákově nachlazení věděli: „Nechtěli jsme koncert v žádném případě odříct.“ Prý však chtěli publikum o zpěvákově zdravotní indispozici informovat, ale Gottův management je údajně zavázal k mlčenlivosti. Hencková tvrdí, že před Gottovou zkouškou s playbackem museli dokonce posluchači odejít ven, aby se to utajilo. Přitom podle Henckové bylo již při této zkoušce zřejmé, že Karel Gott zpívat vůbec nemůže.

Autor (ex, ČTK)

Foto ara
23. 6. 2010, 12:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.