Mistr Karel Gott v šoku: Zpívá jen napůl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mistr Karel Gott v šoku: Zpívá jen napůl!

Zjištění lékařů, že se jedna hlasivka nehýbe, Mistra doslova vyděsila.
Zjištění lékařů, že se jedna hlasivka nehýbe, Mistra doslova vyděsila. (EPA)

Je to jeho pracovní nástroj, živí ho – a víc než dobře – už padesát let. Teď však Karla Gotta (70) polil studený pot. Po nedávných dvou odřeknutých vystoupeních kvůli nemocnému hlasovému ústrojí totiž doktoři zjistili, že Mistrovi jedna z hlasivek nefunguje – kvůli březnové operaci páteře!

„Lékaři opravdu zvažovali všechny varianty, proč k tomu poškození došlo, a došli k prakticky jednoznačnému závěru. Zdá se, že se tak stalo při intubaci před operací páteře,“ prozradil deníku Aha! Gott. Průdušnicová intubace znamená vložení hadice přes ústa a hrtan do průdušnice a při celkové anestezii (uspání) pacienta se provádí kvůli tomu, aby operovanému pomohla se samovolným dýcháním. Karlu Gottovi ale málem zničila kariéru.

„Vyděsil jsem se, když jsem při vyšetření viděl, jak mi jedna hlasivka kmitá, a druhá se vůbec nehýbe,“ svěřil se Gott s tím, že lékaře z Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích, kde byla operace páteře provedena, v žádném případě neviní. „To bych si nedovolil. Měl jsem tu nejlepší péči a to, že se mi hlasivka poškodila při intubaci, je jen domněnka. Doktoři mají mou plnou důvěru a uznání,“ dodává Gott.

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.