EXKLUZIVNĚ! Ladislav Smoljak: Zabila ho otrava! Máme pitevní zprávu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

EXKLUZIVNĚ! Ladislav Smoljak: Zabila ho otrava! Máme pitevní zprávu!

Ladislav Smoljak
Ladislav Smoljak (Aha! – Martin Hykl a David Kundrát)

Ladislava Smoljaka (†78), s nímž se včera rozloučila rodina na soukromém obřadu a fanoušci v divadle Járy Cimrmana, zabila otrava krve! Vyplývá to z ohledacího listu zemřelého, který má redakce deníku Aha! k dispozici. Ten potvrzuje i to, že herec a režisér trpěl rakovinou močového měchýře v posledním stadiu.

„Pacient zemřel na zhoubný nádor močového měchýře, který metastazoval do životně důležitých orgánů (nespecifikováno, obvykle jde ale o plíce – pacient pak má problémy s dýcháním, stejně jako je měl v posledních týdnech Smoljak, ale může jít třeba i o metastázy do kostí. Nemocný pak trpí nepředstavitelnými bolestmi – pozn. red.). Přímou příčinou smrti bylo selhání životně důležitých orgánů postižených metastázami. Ke smrti, selhání orgánů, přispěla ke konci života i otrava krve způsobená zánětem v těle,“ vyplývá z dokumentu. Otrava organismu mohla mít v tomto případě řadu příčin – mohlo jít o zánět v původním místě nádoru, tedy močových cestách, nebo o zápal plic a podobně. A právě zápal plic podle některých zpráv Smoljakovu nemoc krátce před smrtí zkomplikoval.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.