Stella Zázvorková (†83) - Nová fakta o sebevraždě dcery! U nosu měla kapičky krve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stella Zázvorková (†83) - Nová fakta o sebevraždě dcery! U nosu měla kapičky krve!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na světlo se dostávají nová fakta o sebevraždě jediné dcery herečky Stelly Zázvorkové (†83), kterou měla z krátkého manželství s Milošem Kopeckým (†74)! Proč si teprve šestnáctiletá Jana vzala život?

Životem Stelly Zázvorkové se zaobírá dnešní díl dokumentárního cyklu Top Star Extra. Podle vyprávění přátel se Stella s Milošem setkala krátce po 2. světové válce, kdy se vrátil z koncentračního tábora. Vzali se a narodila se jim dcera Jana. Manželství trvalo necelý rok! „Byli velmi mladí a při tom temperamentu, který oba měli, na to nebyl ani jeden připravený,“ vzpomíná režisér Gustav Skála.

Janu vychovávala teta, protože Stella i Miloš byli pracovně vytíženi. Jednoduchá nebyla ani jejich bytová situace. Traduje se, že v době seznámení spolu bydleli v bytě režiséra Petra Schulhoffa, který byl také v koncentráku. Když se Schulhoff do bytu vrátil, přivítal ho Kopecký s rozporuplnými pocity. Možná i proto, že Stella celou dobu žila v domněnce, že jde o Milošův byt...

V padesátých letech Stella získala byt v hereckém domě divadla ABC. Dceru si vzala k sobě, jenže Jana se pocitu, že se jí rodiče nevěnují, nezbavila. Pokusila se pozornost připoutat fingovanou sebevraždou. „Byl to demonstrativní pokus, který dopadl špatně,“ potvrzuje Jan Zázvorka, filmový architekt a hereččin synovec.

Jana si těsně před matčiným příchodem z práce pustila plyn. Plánovala, že matka ji najde včas, zachrání ji a už ji nebude nechávat samotnou. Jenže cesta od taxíku, která Stelle běžně trvala pár vteřin, se prodloužila. Herečka se před domem zapovídala s Natašou Gollovou.

Drama popisuje i herečka Květa Fialová, sousedka Zázvorkové. „Byla jsem doma, kojila jsem, a někdo zvonil. Byla tam Nataška Gollová, že se jde podívat na mou Zuzanku. Najednou přiběhla Stella, že našla dceru v kuchyni. Ležela na podlaze a nad ní hořely čtyři plynové hořáky. Můj muž se ji ještě pokoušel oživit, volal se lékař. Nataša se ke mně naklonila a šeptá: Květo, ona má u nosu dvě kapičky krve. To je špatně,“ vzpomíná Fialová.

Zázvorková se s tragédií nikdy nevyrovnala. „Je to, jako když vám useknou prst. Naučíte se s tím žít, ale vždy už ho budete postrádat,“ říkávala.

Dokument, ve kterém zazní celá řada unikátních informací z hereččina života, odvysílá televize Prima dnes večer ve 20.00.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.