Zkouška posledního rozloučení s Petrem Mukem (†45) - Broadway plná smutku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zkouška posledního rozloučení s Petrem Mukem (†45) - Broadway plná smutku

Jeviště divadla zdobí fotky Petra Muka ze soukromí i z muzikálových rolí.
Jeviště divadla zdobí fotky Petra Muka ze soukromí i z muzikálových rolí. (Aha! – Marek Pátek, David Kundrát)

Veřejné rozloučení s tragicky zesnulým zpěvákem Petrem Mukem (†45) proběhne již dnes v divadle Broadway od osmi hodin ráno do čtyř odpoledne. Již od včerejška ale bylo celé divadlo na nohou.

Montéři odmontovali první dvě řady sedadel, designéři postavili na pódium, kde Muk léta vystupoval, jeho šest fotografi í, před kterými stojí židovské devítiramenné svícny. A nejen to! Již několik dní v aule divadla visí fotografie slavného zpěváka, u kterých se hromadí smuteční kytice.

A jak bude dnešní loučení probíhat?
  • 8.00: Broadway se otevře pro veřejnost.
  • 9.30: V půl desáté se uzavřou pro veřejnost dveře divadla a začne samotné rozloučení. Smuteční projev pronesou Bára Basiková a Petr Kolář. Zazní čtyři skladby z Mukova repertoáru, uzavře je Stín katedrál.
  • 11.00: Opět se Broadway otevře pro veřejnost. Jelikož na místě dle posledních informací nebude zpěvákovo tělo s rakví, smuteční květiny a věnce se budou pokládat k šesti fotografiím, které jsou již od včerejška na pódiu.
  • 16.00: Divadlo se uzavře.Vedení divadla očekává velkou účast, celé rozloučení tak budou přenášet velkoplošné obrazovky, které jsou rozmístněny v pasáži Broadwaye. Během celého dne se bude promítat také sestřih ze soukromých i pracovních videí Petra Muka.
  • Otázkou zůstává, zda se veřejného rozloučení zúčastní i rodina. Původně se měla dostavit manželka Eva i Mukovy dcery, podle posledních informací by ale mohl ve stejnou dobu proběhnout i soukromý pohřeb v jižních Čechách.
Gotta pustí na pohřeb nemoc!

Nemocné hlasivky zachránily účast Karla Gotta (70) na dnešním posledním rozloučení s Petrem Mukem! Původně totiž měl mít včera ve slovenských Levicích pozdě do noci koncert a kvůli tomu se bál, že nestihne začátek obřadu.

„Vystoupení jsem musel zrušit. Ve středu jsem měl výborný koncert v Trenčíně, bohužel jsem se poté ráno probudil a hlasivky odmítly poslušnost. Alergie se mi nevrátila, prostě jsou unavené, nemohu skoro mluvit,“ řekl nám zdrceně Gott. Ten v nedávné době prodělal vážnou operaci páteře a složitě překonával i alergickou reakci, která postihla také jeho hlasivky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.