Zpěvák Petr Muk (†45): Tajný pohřeb?! Už odvezli tělo... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zpěvák Petr Muk (†45): Tajný pohřeb?! Už odvezli tělo...

Fotografie
Fotografie (internal)

Rodina zpěváka Petra Muka (†45) oznámila, že jeho pohřeb proběhne ve čtvrtek 3. června v jižních Čechách. Někteří z Mukových přátel se ale domnívají, že se rozloučení v úzkém kruhu může uskutečnit dříve! „Rakev s Mukovým tělem byla včera odvezena z Prahy do jižních Čech,“ prozradil nám dokonce zdroj z pohřební služby, která obřad zajišťuje.

Policie už ukončila vyšetřování Mukovy smrti. A výsledek? „Šlo o nešťastnou událost,“ řekl ČTK mluvčí policie Tomáš Hulan. „Věc ale dál nebudeme komentovat.“ Potvrzují se tak dřívější informace z pitevní zprávy, kterou minulý týden zveřejnil deník Aha!. Podle nich se Muk udusil vlastními zvratky.

Nyní tak rodina může nakládat s tělem podle vlastního uvážení. A podle informací deníku Aha! ho již nechala převézt z Prahy do jižních Čech. Což by znamenalo, že pohřeb by mohl být dříve než ve čtvrtek. „Vůbec bych se tomu nedivil. Petrovi nejbližší už chtějí, aby měl klid,“ tvrdí jeden z přátel rodiny.

„Pohřeb obvykle skutečně následuje den nebo dva dny po převozu. Jen výjimečně to je déle,“ řekl zdroj z pohřební služby.

Pokud by nebylo již v těchto chvílích tělo zpěváka zpopelněno, nemůže být totiž uloženo jen v běžném chladicím zařízení. Od sedmého dne po smrti musí být uloženo v tzv. mrazicím boxu. „Takový je předpis a zákon. Zesnulý by měl být pohřben do šesti, maximálně sedmi dnů,“ dodal pracovník krematoria.

Veřejné rozloučení se zpěvákem proběhne podle plánu ve čtvrtek v pražském divadle Broadway.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.