Stárnoucí režisér Woody Allen v depresích? Přiznává: Čekám už jen na smrt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Stárnoucí režisér Woody Allen v depresích? Přiznává: Čekám už jen na smrt

Woody Allen a krásná dívka. To patřilo vždy k sobě. Patřilo...
Woody Allen a krásná dívka. To patřilo vždy k sobě. Patřilo...

Nenávidí stárnutí a to se podepisuje i na jeho tvorbě. Sám to připustil při právě probíhajícím filmovém festivalu v Cannes. A také proto ho prý už ženy nechtějí.

Světoznámý americký filmový režisér, scénárista a herec Woody Allen nenávidí stárnutí, jež je tématem filmu, který přivezl mimo soutěž na letošní filmový festival do Cannes.

„Můj vztah ke smrti je stále stejný - jsem zásadně proti,“ žertoval podle serveru BBC Allen před novináři po představení svého snímku You Will Meet A Tall Dark Stranger (Potkáš vysokého tmavého cizince). „Nemůžu ale dělat nic jiného než na ni čekat,“ připustil.

V jeho filmu hraje Josh Brolin, Naomi Wattsová a Anthony Hopkins. Právě Hopkins ve filmu představuje muže, který se bojí stárnutí a s nímž Allen sympatizuje. "Stárnutí nemá žádnou výhodu," prohlásil režisér, který již překročil sedmdesátku. "Je mi 74 a člověk není bystřejší, není chytřejší, není hezčí, není milejší - nic takového," postěžoval si známý ironik.

Kliknutím zvětšete

Stárnoucí Woody Allen...

...stále s krásnými ženami. Na snímku s Penelope Cruz.

„Naopak, bolí vás záda, máte zažívací potíže, pořádně nevidíte a potřebujete naslouchadlo. Stárnout je špatné a doporučoval bych vyhnout se tomu, pokud to jde,“ pravil Allen. V mnoha svých dřívějších filmech hrál, ale tentokrát tomu tak není a podle jeho slov citovaných serverem už to v budoucnu ani nezamýšlí, protože je již "příliš starý". I o tom žertoval. „Není to veselé nehrát chlapa, který získá dívku," prohlásil. „Dovedete si představit, jak je frustrující dělat filmy se Scarlett Johanssonovou a Naomi Wattsovou, které dostanou mladší chlapi, a já jsem jen stařec, režisér.“

Sám Allen si roli svůdníka užil v životě dost. Žil například s krásnou herečkou Miou Farrow, ale nakonec si v roce 1997 vzal její adoptivní dceru mladičkou Soon Yi- Previn.

Autor (ex, ČTK)

Foto ara

25. 5. 2010

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.