Zázračný jídelníček Ivety Bartošové - Musí jíst 8x denně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zázračný jídelníček Ivety Bartošové - Musí jíst 8x denně!

Iveta hubne pod dohledem trenéra Tuháčka.
Iveta hubne pod dohledem trenéra Tuháčka. (Aha! – David Kundrát, Jaroslav Benda)

Zpěvačka Iveta Bartošová (44) dává své-mu tělu poslední tři týdny opravdu zabrat. Nejenže tráví denně několik hodin v posilovně v rukou trenérů, kteří jí dávají do těla, ale ještě změnila celý svůj jídelníček. Místo jednoho nebo dvou jídel jí osmkrát denně. A její fitness trenér Karel Tuháček vysvětluje proč.

„Iveta je kumštýř. Jedla jen jednou dvakrát denně a chodila spát velmi nepravidelně. Většinou celé noci probděla a do pozdního dopoledne spala,“ vysvětluje Tuháček, co dělala Iveta špatně. A řešení jejího stavu nebylo opravdu snadné. „Musel přijít velký nátlak. Změnil jsem její režim. Sepsal jsem pro Ivetu jídelníček, který se skládá z osmi jídel v malých porcích,“ pokračuje Ivetin trenér.

A proč je lepší osm malých jídel než několik větších? „Tyto malé porce znamenají, že se jí urychluje metabolismus. Rychleji spaluje a nemá tendenci ukládat. Je to návrat k přírodě, kdy nás matka každé dvě a půl hodiny kojila. Když je dítě kojené, také netloustne. Jen nabírá kvalitní hmotu,“ vysvětluje Tuháček, který už jednou Ivetě pomohl.

„Když jsme spolu hubli poprvé, shodila devatenáct kilo. Tehdy měla sedmdesát pět kilo a skončili jsme na padesáti šesti. V jednu chvíli měla dokonce padesát tři. Teď jsme začali na šedesáti čtyřech. Ale nás ani tak nezajímá kolik váží, ale jak vypadá. Tehdy měla chuť hubnout, měla motivaci. Tak to snad bude i tentokrát. Ještě máme před sebou osm týdnů práce,“ dodává Tuháček, který bude s Ivetou pracovat i po jejím návratu z bratislavské kliniky Medical Beauty.

Osm jídel Ivety Bartošové (jí se po dvou hodinách)
  • Snídaně: První jídlo musí být sacharidové. Takže krajíček chleba s džemem a k tomu buď půlka banánu, nebo dva tři větší kousky jahod.
  • Svačina: Doporučuje se 200 g ovocného salátu a k tomu musí pít hodně ovocných čajů. Vůbec nejlepší jsou ale čaje bylinkové.
  • Druhá svačina: Ta už by měla obsahovat trošku proteinů. Takže se doporučuje suchá rýže a k tomu nějaké maso. Rýže se použije maximálně 80 gramů. Maso podle chuti. Může se jíst jehněčí, telecí nebo i hovězí. Dopoledne se ryby nejí. Až k obědu.
  • Oběd: K obědu jí také rýži. Může ale i brambory. Nebo suché, netučné, nemaštěné těstoviny. Podle přílohy se vybírá i maso. Iveta má ale ráda tatarák z lososa, takže v některých případech může obědvat i tohle. Ale bez přílohy. Jen s kousky čerstvých listů ze salátu. Přikusuje to k tomu tatarskému bifteku.
  • Odpolední svačiny: Tuňák nebo zelenina. Klidně i vejce.
  • Druhá odpolední svačina: Tam potřebuje opět nabrat sacharidy. Takže si dá jogurt, zeleninu nebo ovoce.
  • První večeře: Přichází chvíle pro bílkovinné jídlo. Jí se jenom maso s restovanou a dušenou zeleninou.
  • Druhá večeře: Jí se to samé jako k první večeři, ale v menším. Měla by být patnáct minut před spaním. Zhruba patnáct deka masa a k tomu dušená kořenová zelenina. Působí jako kartáč na střeva. A tělo potřebuje na zpracování masa velké množství energie a tu bere ze zásob. Ráno vstane a má hlad.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.