Zpěvačka Yvonne Přenosilová - Záhadná nemoc! Mizí jí svalová hmota! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zpěvačka Yvonne Přenosilová - Záhadná nemoc! Mizí jí svalová hmota!

Yvonne Přenosilová bojuje s úbytkem svalové hmoty.
Yvonne Přenosilová bojuje s úbytkem svalové hmoty.  (Aha! – Marek Pátek)

Zpěvačka Yvonne Přenosilová (62) bojuje s nemocí, která postihuje nejen tělo, ale i vnitřní orgány – takzvaným úbytkem svalové hmoty! Kvůli postupu choroby, která nedávno postihla i Hanu Hegerovou (78), teď lékaři Přenosilové zakázali i alkohol včetně jejího milovaného vína.

„Můžu už jenom sodovku, a to navždy,“ posteskla si Přenosilová, interpretka hitů Boty proti lásce, Roň slzy či Tak prázdná na křtu alba své kamarádky Jany Chládkové. Štramanda Přenosilová už prý kvůli nemoci absolvovala mnoho vyšetření, dokonce se obrátila i na léčitele – ale vše je zatím marné! Léčba neexistuje. „V nemocnici Na Bulovce jsem prodělala tisíce vyšetření. Jediné, co mi byli lékaři schopni říct, je, že neví, co s tím,“ řekla deníku Aha! zoufalá Přenosilová a dodala, že choroba se u ní začala projevovat před třemi lety.

Postupná ztráta svalové hmoty provází stárnutí a je často zřetelná už na první pohled. Někdy se tomuto jevu také říká »sesychání«, což je způsobeno viditelnou postupnou ztrátou vody z tkání. Hlavním důvodem je ovšem ztráta svalové hmoty. Přenosilová doufá, že změnou jídelníčku a hlídáním si životosprávy postup nemoci zpomalí a bude se moci naplno věnovat práci – teď se připravuje na roli v muzikálu Hello, Dolly, kde bude alternovat s Naďou Urbánkovou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.