Skamene válel na antuce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Skamene válel na antuce!

Roman Skamene hrál tenis jako o život. A jeho nasazení se mu tentokrát pořádně vyplatilo. Spolu s Leškem Semelkou zvítězili ve své skupině.
Roman Skamene hrál tenis jako o život. A jeho nasazení se mu tentokrát pořádně vyplatilo. Spolu s Leškem Semelkou zvítězili ve své skupině. (: Martin PŘIBYL)

NOVÝ JÁCHYMOV – Hvězd jako v Hollywoodu! Tak přesně tak to vypadalo v Novém Jáchymově, malé vesničce u Berouna, do které se v rámci Golem Cupu sjelo přes dvacet populárních osobností.

Hvězd jako v Hollywoodu! Tak přesně tak to vypadalo v Novém Jáchymově, malé vesničce u Berouna, do které se v rámci Golem Cupu sjelo přes dvacet populárních osobností. „Nejdříve vzaly do ruky tenisovou raketu a posléze i mikrofon,“ usmíval se prezident Amfory Petr Salava, který je velkým sportovním příznivcem, a jeho Amfora se na Golem Cupu podílela už podesáté.

Na tenisových kurtech budila největší rozruch váhově nevyrovnaná dvojice Roman Skamene a Lešek Semelka. Když se ráno Lešek dozvěděl, že hraje právě s Romanem, zanaříkal si: „Jéé, ten mi bude zase nadávat tlusťochu, hejbej se, to zas bude den...“ Nakonec ale tato nevyrovnaná dvojice ve své skupině překvapivě zvítězila!

Na antuce předváděli své umění i Josef Laufer, Karel Štědrý, Pavel Poulíček, Stanislav Hložek či Helena Vondráčková, která popřála Petru Salavovi k 51. narozeninám nevšední lahůdkou v podobě srdce z aspiku. Turnaj byl vrcholem turné Czech Art Tenis Tour, které zahrnovalo čtyři turnaje. Nejlepšími jednotlivci turné byli mezi sportovci a umělci fotbalový básník Antonín Panenka a mezi podnikateli vrchlabský Miroslav Jirka. Večerní koncert za doprovodu orchestru Golem Jana Václavíka probíhal tradičně na návsi v Novém Jáchymově. Prostor zaplnily asi čtyři stovky nadšených diváků. K tenisovým aktérům se přidali i Leona Machálková, kterou doprovodil manžel Bořek i její syn Artur, ale i Standa Dolinek, Jitka Zelenková nebo Karel Kahovec. Když před deseti lety oslovil kapelník Golemu Jan Václavík se svojí ženou Vlastou Kahovcovou Petra Salavu a požádali ho o spolupráci, netušili, že celá akce nabere takové otáčky. A protože Golem Cup bude mít příští rok patnácté narozeniny a Amfora u toho bude pojedenácté, dá se očekávat ještě větší show...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.