Roman Šebrle: Viděl jsem umírat dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Roman Šebrle: Viděl jsem umírat dítě!

Roman Šebrle si prošel peklem.
Roman Šebrle si prošel peklem.

Desetibojař a olympijský vítěz Roman Šebrle (35) odhalil svoji třináctou komnatu. Přímo před jeho očima zemřelo dítě, které měl ve skutečnosti ochránit.

..

„Během chvilky kluk, který uměl plavat, najednou zmizel pod hladinou a nikdo si toho nevšiml. Roman tam byl s kamarádkou u toho,“ vypráví v dokumentárním cyklu České televize 13. komnata kamarád Roman Šebrleho, jak se před mnoha lety celá tragédie, jíž atlet přihlížel, odehrála.

„Byl to sourozenec jeho kamarádky, dostali ho na starost pohlídat a měli tam někde rybník, ten klučina si pouštěl lodičky a najednou do tý vody spadnul a utopil se. Takhle mi to Roman převyprávěl,“ vzpomínala i Šebrlova matka Jana. „Zavolal mě na poštu a řekl mi: ‚Proboha tě prosím mami, ať se ti nic nestane,‘ tak jsem se ho zeptala co se stalo a on mi to vyprávěl,“ říká se slzami v očích.

I po letech je ale tato rána pro Šebrleho stále čerstvá, tím spíš že je táta dvou dětí. „Když si to uvědomím zpětně, tak mě to celou dobu vlastně míjelo, ačkoliv jsem se toho účastnil. Protože když člověk nemá děti, tak si to prostě neuvědomí, co to je. Všechno mi to došlo až později, když ty děti mám,“ kaje se atlet i dnes.

Sám si totiž zažil strach o syna. Když mu bylo deset měsíců, dostal z horečky febrilní křeče, upadl do bezvědomí a skončil na kapačkách. V případě malého Štěpána ale nakonec dopadlo všechno dobře.

Foto ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.