Lubomír Lipský zkolaboval! Závratě a drsný pád! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Lubomír Lipský zkolaboval! Závratě a drsný pád!

Lubomír Lipský doplácí na svou pracovitost. Proto mu doktoři naordinovali méně stresu a více odpočinku.
Lubomír Lipský doplácí na svou pracovitost. Proto mu doktoři naordinovali méně stresu a více odpočinku. (Aha! – Martin Hykl, Alexandr Malachovský)

Herecký nezmar Lubomír Lipský (87), který odmítá alespoň na chvíli vyskočit z pracovního kolotoče, prožívá nejtěžší zdravotní lapálie za celý svůj život! Utrpěl totiž vážný úraz, kvůli kterému dokonce skončil ve vinohradské nemocnici v Praze. A lékaři se bojí dalších problémů, které souvisejí s hercovým hektickým životem.

Nejtěžší zdravotní lapálie svého života prožívá herecký nezmar Lubomír Lipský (87). Děda Potůček z Tří chlapů v chalupě skončil kvůli selhání organismu na kardiochirurgickém oddělení vinohradské nemocnice. „Dostal jsem závratě a upadl jsem,“ potvrdil deníku Aha! zesláblým hlasem sám Lipský.

„Nešťastně jsem se zamotal a při pádu jsem se praštil o hranu stolu. Proto mám velkou podlitinu na levé lopatce. Je zázrak, že jsem si nic nezlomil,“ ulevil si Lipský. Dobře ví, že fraktura některé z končetin by v jeho věku mohla mít fatální následky.

„Cítil jsem opravdu velkou slabost. Naštěstí jsem měl mobil, zavolal jsem dceři a ta okamžitě zalarmovala záchranku. Lékaři mi posléze potvrdili, že jsem měl vyčerpaný organismus z přepracovanosti. Protože mi při příjmu naměřili vysoký tlak, skončil jsem na kardiochirurgii. Už je mi ale o něco lépe,“ prozradila nám herecká legenda, která účinkuje hned v několika divadelních hrách. Ročně navíc točí více filmů než jeho o pětašedesát let mladší kolegové. I to ho dostalo do rukou lékařů...

Těm dělá jeho pracovní zápřah vrásky na čele. „Bylo mi jasně doporučeno méně práce a více odpočinku. Jenže já zatím nechci hereckou kariéru ukončit. Jen co se vrátím domů, jako první věc si do ruky vezmu text divadelního Saturnina a budu se dál učit,“ řekl nepoučitelný workoholik Lipský alias Georg Camel z filmového hitu Čtyři vraždy stačí, drahoušku.

S nadějí v hlase dodal, že ho snad lékaři již v nebližších dnech propustí do domácího ošetřování. „Tatínek nejspíše bude v pořádku. Chvilku to ale bude trvat, než se to spraví,“ ví však své dcera Lubomíra Lipského Tatjana Jandourková, která bude pečlivě hlídat, aby činorodý herec napříště nepřeceňoval síly.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.