Tajemství váhy Heleny Růžičkové (†67): Za život zhubla 766 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tajemství váhy Heleny Růžičkové (†67): Za život zhubla 766 kg!

Růžičková na svojí váze postavila kariéru. Ve snímku Příště budeme chytřejší, staroušku! z roku 1982 si zahrála například s Františkem Peterkou.
Růžičková na svojí váze postavila kariéru. Ve snímku Příště budeme chytřejší, staroušku! z roku 1982 si zahrála například s Františkem Peterkou. (TV Nova, ara)

Ani šest let po smrti legendární herečky Heleny Růžičkové (†67), proslavené filmovými trilogiemi o rodině Homolkových či vesnickými Slunce, seno..., nelze zapomenout na její těžkotonážní komediální kreace! Jaké ale bylo tajemství její tloušťky? Nabrala Helena kila dobrovolně, nebo za ně mohla nemoc? A jak je možné, že za život herečka, kterou jsme nedávno v televizi viděli v seriálu Vlak dětství a naděje, kvůli neustálému přibírání a shazování kil zhubla extrémních 766 kilogramů?

Přestože Růžičková ve svém nejslavnějším hereckém období vážila hodně přes metrák a nijak se v jídle neomezovala, její kamarádka, spisovatelka Marie Formáčkova tvrdí, že herečka nikdy o štíhlou postavu nepřestala usilovat. „Ona si vždycky psala, jakou drží dietu. Za život zhubla dohromady 766 kilo,“ říká Formáčková v připravovaném televizním dokumentu z cyklu Top Star Extra. Režisér Václav Vorlíček ovšem kontruje historkou, podle níž byla Růžičková schopna spořádat restaurační jídelní lístek kompletně odshora až dolů.

Zdeněk Troška, autor trilogie Slunce, seno..., která Helenu katapultovala na vrchol popularity a drží ji na něm dodnes, připisuje tloušťku Růžičkové nemoci, s níž si lékaři po téměř celý hereččin život nevěděli rady. „Helena začala přibírat až po narození syna Jirky. Proto se také domnívali, jestli to není nějaká poporodní porucha nebo dysfunkce štítné žlázy. A nikdo se nemohl dopátrat, v čem ta tloušťka vězí. Až potom nějaký pan doktor zjistil, že má vrozenou srdeční vadu, a ta jí zadržovala v těle vodu,“ tvrdí Troška s tím, že pár let před smrtí Růžičková výrazně zhubla – a nebylo tu kvůli onemocnění rakovinou, ale právě po operaci srdce. „Volala mi domů a říkala: Hovno tlustá, zatopená sem byla!“ vzpomíná Troška s tím, že Helena zhubla až na dvaasedmdesát kilogramů. Unikátní dokument o Heleně Růžičkové už ve čtvrtek večer představí televize Prima ve svém cyklu Top Star Extra.

Helena Růžičková se svojí maminkou Dragicou v dětství.

Slavná herečka chtěla být v mládí baletkou a byla štíhlá jako proutek. Ztloustla až po porodu syna Jiřího.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.