František Janeček (65) - Poslali ho na smrt! Kvůli Gottovi najali zabijáka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

František Janeček (65) - Poslali ho na smrt! Kvůli Gottovi najali zabijáka

František Janeček
František Janeček (Aha! – Marek Pátek)

Z téhle zprávy až mrazí! Zdá se, že práce pro Karla Gotta (70) může člověka stát i život! O tom se na vlastní kůži málem přesvědčil i jeho nyní končící manažer František Janeček (65), na kterého si podsvětí najalo nájemného vraha!

Tato informace se objeví v připravované knize »Svědek na zabití« novináře Jaroslava Kmenty. Pokyn k popravě bosse českého showbyznysu prý vyslovil sám kontroverzní František Mrázek (†47).

Podle Kmenty se chtěl dostat do přízně Gotta, což by mu v očích veřejnosti očistilo pošpiněné jméno i špatnou pověst. A Janeček mu stál v cestě, protože se chtěl stát Gottovým manažerem. Proto se ho Mrázek rozhodl zbavit.

Zlom přišel v roce 1994, kdy se Gott stal prezidentem Mrázkovy nadace pro pozůstalé po policistech zabitých ve službě. Spolupráce »božského Karla« s králem podsvětí Janečka obrovsky ponížila, a tak prý začal Mrázka intenzivně na všechny strany pomlouvat. To se kontroverznímu podnikateli pranic nelíbilo. „Podle důvěryhodných zpráv z okruhu Mrázka byla proto v té době objednána vražda Františka Janečka,“ tvrdí Kmenta.

Za to, že je Janeček ještě dnes mezi živými, vděčí tajemnému příteli, který popravu hudebního bosse bývalému vekslákovi Mrázkovi rozmluvil. „Jeho jméno říkat nebudu, ale přiznal mi to. Říkal jim, že Janeček je překážka, ale ne taková, aby ho ti dva připravili o život. To ho zachránilo,“ pokračuje novinář.

Mrázek byl před čtyřmi lety sám zastřelen, najatý vrah Bohouš Hájek, který by mohl vše potvrdit, před devíti lety coby nepohodlný svědek mnoha zločinů zmizel...

František Janeček je nyní v zahraničí a nezvedá telefony. Jediný, kdo se k šokující výpovědi z knihy vyjádřil, byl nepřímý aktér skandálu Karel Gott. „Pan Kmenta chce jen vydělat peníze. Jsou to podle mě nesmysly, kterým nevěřím. Vždyť Mrázek nikdy nebyl manažerem, nechtěl mít pod sebou zpěváka. A Janeček se s Mrázkem snad ani neznali,“ zlobí se Gott na zprávy z připravované knihy.

Kmenta ale trvá na tom, že zpráva o neuskutečněné vraždě je výsledkem mnohaletého pátrání a mnoha svědectví.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.