Slavní a jejich fotky v občance a řidičáku - Jsou si podobní? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Slavní a jejich fotky v občance a řidičáku - Jsou si podobní?

 (: Fidlovacka.cz a archív)

Osobní doklady jsou součástí každého z nás. Bez pasu, řidičáku či občanského průkazu nevycestujete, nezaložíte si účet v bance a neměli byste ani řídit auto.


Samozřejmostí je, že na veškerých dokladech musíte mít fotografii, která odpovídá skutečnosti. Jak na tom jsou naše celebrity? Jsou si známé osobnosti na fotkách v dokladech podobné? A jak se samy sobě líbí?

Filip Blažek (32), herec

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteFotil jsem se po mejdanu
Pohled na jeho občanský průkaz téměř každému vykouzlí úsměv na rtech. Je to opravdu on? „No, moc se nesmějte! Jsem to vážně já. A hlavně musím přiznat, že fotka vznikla den po obrovské pařbě, takže výsledek je až nečekaně dobrý, což je mi záhadou. Ta fotografie je téměř šest let stará a byl to můj první pokus o zkrácení vlasů. V současné době mám úplně krátký sestřih a jsem spokojený. Byla to sice obrovská změna, ale vlasy jsem měl dost zničené, takže to zkrácení jim určitě prospělo. A samozřejmě také občas sportuji a kratší vlasy se lépe udržují. Také jsem chtěl těmi ustřiženými loknami smazat image věčných princů,“ přiznává herec.

Eva Aichmajerová (27), moderátorka

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteFotka stará deset let
Na cestovním dokladu má Eva deset let starou fotku. Přesto lze těžko najít rozdíl mezi současnou a pasovou fotkou. „Na téhle fotce, což je málokdy, se sama sobě líbím, i když už je opravdu letitá. Měla bych si doklady obnovit, ale nějak se mi do toho nechce. V současné době se totiž zhotovují fotografie přímo na úřadě, což je šílenost. Na »úředních« fotografiích vypadají ve většině případů protagonisté jako vrazi malých dětí,“ říká s úsměvem. Půvabná moderátorka by fotku z pasu ráda používala i dnes, ale negativ zkrátka někam zašantročila.

Bohouš Josef (44), zpěvák

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteProsím, nesmějte se mi!
Sympatický zpěvák nám ukázal řidičský průkaz se slovy: „Hlavně se moc nevyděste…. Ta fotka je čtrnáct let stará a nemusím snad zdůrazňovat, že je hrozná. Jsem na ní ve své tehdejší nejoblíbenější košili v barvě bordó, na které byly roztomilé bílé lístečky,“ směje se Bohouš. Oblíbený zpěvák se za ty roky téměř nezměnil, pouze mírně zkrátil délku vlasů, ale hlavně zhubnul patnáct kilogramů. „Už si musím nechat udělat nové doklady. Pochopitelně na tom pracuji, ale nemám rád chození po úřadech, takže si ještě dávám čas. Ale mám závazek, že do konce roku to zvládnu,“ slíbil Bohouš.

Antonín Gondolán (64), zpěvák

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteVypadám tam přijatelně
Fotografie na doklady vznikla před pěti lety. „Zjistil jsem, že na rozdíl od většiny známých, jejichž občanky nebo cestovní doklady jsem viděl, vypadám celkem přijatelně. (rozesměje se) S tím, jakou má člověk vizáž, se stejně nedá nic dělat. Ledaže by požádal o pomoc našeho známého plastického chirurga MUDr. Jana Měšťáka, aby mu dal obličej do pořádku. Ne, teď vážně, já jsem se svým vzhledem, popravdě řečeno, celkem spokojen,“ svěřil se nám zpěvák.

Diana Kobzanová (24), modelka

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteJeště že mám čerstvou občanku
Občanský průkaz si Diana nechala zhotovit před rokem a s fotkou je spokojená. „V mé první občance jsem měla fotku, na které mi bylo patnáct let. Když jsme si někdy z dlouhé chvíle s ostatními modelkami na přehlídkách ukazovaly své »úžasné« portréty z osobních dokladů, při pohledu na můj občanský průkaz propadaly přihlížející dívky záchvatům smíchu. Však to znáte. Na fotce mi bylo patnáct let, zmalovaná jsem byla jako holka z cirkusu a tvářila se jako největší hvězda. Opak byl pravdou. Dnes už se tomu směji. S mou dvorní kadeřnicí, Blankou Haškovou, sice experimentujeme, ale žádné radikální změny v mém účesu zatím nechystáme. Takhle mi to vyhovuje. I když, u mě člověk neví dne ani hodiny, kdy mě něco napadne,“ dodává tajemně Diana.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.