Ježíš se vrací! Slavný muzikál Jesus Christ Superstar se vrací - Basiková, Střihavka, Bárta... Zvládnou to ještě?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ježíš se vrací! Slavný muzikál Jesus Christ Superstar se vrací - Basiková, Střihavka, Bárta... Zvládnou to ještě?!

Bára Basiková a Dan Bárta před šestnácti lety.
Bára Basiková a Dan Bárta před šestnácti lety. (Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, Martin Hykl, ČTK)

Legendární muzikál Jesus Christ Superstar se vrací. Už na podzim ho uvede Hudební divadlo v Karlíně. Představa producentů je jednoznačná: Zlákat Báru Basikovou (47), Kamila Střihavku (45) a Dana Bártu (40), díky jejichž umu před šestnácti lety v Česku vznikl kult Jesus Christ Superstar. Jak ale vypadají hlavní protagonisté dnes a opravdu zvládnou tak silný nápor na své léty znavené hlasivky?

Bára Basiková

1994 – Čerstvě jednatřicetiletá Basiková byla na počátku devadesátých let na vrcholu kariéry. Přestože byla teprve dva roky po porodu dvojčátek Marie a Anny, kterým se musela neustále věnovat, životní šanci zahrát si Marii Magdalenu nezahodila. A právě tato role ji vyšvihla do top pětky nejlepších českých muzikálových zpěvaček. Nemusela tedy litovat, že předčasně přerušila mateřskou.

2010 – Bára i po šestnácti letech řeší stejný problém – miminko a mateřskou. Sedmačtyřicetiletá herečka totiž loni porodila chlapečka Theodora. Ani to jí však nezabránilo v návratu na divadelní prkna. Dnes exceluje v Johance z Arku a na podzim se objeví v roli Marie Magdaleny.

Dan Bárta

1994 – Přestože byl Dan Bárta v době premiéry ještě mladíček, zkušenosti mu rozhodně nechyběly. V polovině devadesátých let byl známý především jako hvězda muzikálu Jesus Christ Superstar, ve kterém zpíval Ježíše i Jidáše. Kývl ještě na nabídku do muzikálu Evita, ve kterém hrál Che Guevaru. Pak se Bárta s muzikály rozloučil a vydal se na sólovou dráhu muzikanta.

2010 – Účast Bárty je zdá se nemožná. Amatérsky se zabývá fotografováním vážek. V roce 2008 vystavoval fotografie v Galerii a literární kavárně knihkupectví Academia v Praze a v Brně. Některé fotografie vážek byly publikovány v populárně-vědeckém časopisu Živa.

Kamil Střihavka

1994 – Ježíš byl a stále je Střihavkovou životní rolí. Od roku 1994 do roku 1998 odehrál stovky repríz. S Basikovou dokonce získali několik platinových desek za prodej CD. Po skončení Ježíše se ale Kamil potácel únavou. Přestože si však zahrál v dalších muzikálech, například v Johance z Arku či Excalibur, na roli Ježíše nikdy nezapomene.

2010 – Střihavka už není žádný mladík. Přestože je zpívání a koncertování stále jeho vášní, hlasivky už často stávkují. V prosinci byl Kamilův stav dokonce tak vážný, že musel být zrušen dlouho očekávaný koncert Jesus Christ Superstar.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.