Ivan Mládek: Miliony vrazil do aut a do baráku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ivan Mládek: Miliony vrazil do aut a do baráku!

Ivan Mládek je za vodou – takhle se tváří spokojený a bohatý člověk.
Ivan Mládek je za vodou – takhle se tváří spokojený a bohatý člověk. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, ara)

Vila tak rozlehlá, že by v ní mohlo bydlet rovnou několik početných rodin, a zahrada posetá drahými zahraničních auty, která vášnivě sbírá! To je dobřichovické sídlo Ivana Mládka (68), legendárního baviče a písničkáře, kterému poslední roky přinesly nečekané bohatství. Stejné miliony, jaké vydělává, ale zase roztáčí. Vždyť jen o jeho statisícových účtech za elektřinu se vypráví, že z Mládka dělají jednoho z největších soukromých odběratelů!

Prvorepubliková vila s výhledem k řece patří k největším usedlostem v Dobřichovicích u Prahy. Jak jinak by mohl také bydlet muž, který je opět na vrcholu popularity? Ještě před pár lety Mládkova sláva po konci oblíbeného »nováckého« Čundrcountryshow trochu upadala, pak ale přišel nikým nečekaný vzestup. Jen v sousedním Polsku, Maďarsku a také v Rusku si získala stará Mládkova odrhovačka tolik příznivců, že na tantiémách a za koncertní šňůry prý vydělal za poslední dva roky téměř čtyři a půl milionu korun.

Další miliony korun mu přináší jeho patentovaný vynález – kytara zvaná samohrajka, která stojí okolo padesáti tisíc a jen do Anglie jich prý prodal několik stovek.

Kromě domu Mládek hodně investuje do amerických aut. „Mám rád americké vozy, už dvacet let jsem do jiného auta nesedl, ale sběratel nejsem. Mám jen trochu větší park, který hojně využívám,“ směje se tomu Mládek a ví proč. „Za těch pětatřicet let aktivní činnosti jsem ojel nebo zničil asi sedmdesát aut,“ přiznává. Peníze mu teď vrásky nedělají, i když informace o milionových příjmech zpěvák bagatelizuje. „Jednou písničkou se v malém státě nezbohatne, kdybych se spoléhal jen na Jožina, tak bych asi chcípnul hlady. Ani v Polsku nemůže vítězství v hitparádě a vysílání v médiích znamenat rito,“ říká.

Přesto si může dovolit i trochu furiantství a slavného Jožina věnoval zdrama do jednoho anglického filmu. „Jedná se o nějakou nízkorozpočtovou produkci, licenci jsme poskytli zdarma, protože je jenom dobře, že se tahle písnička dostane dál do světa,“ dodává Mládek.

Obrovská vila byla postavena v roce 1903. Vilu Ivana Mládka obklopuje rozlehlá zahrada.

V několika různých garážových boxech parkuje Mládek své luxusní vozy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.