Věčné spory kulinářských rivalů Pohlreicha a Babici: První setkání tváří v tvář! Místo zášti zbabělost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Věčné spory kulinářských rivalů Pohlreicha a Babici: První setkání tváří v tvář! Místo zášti zbabělost!

Zdeněk Pohlreich na akci dorazil sám, večer ale trávil ve společnosti tiskové mluvčí Primy.
Zdeněk Pohlreich na akci dorazil sám, večer ale trávil ve společnosti tiskové mluvčí Primy. (Aha! – Martin Hykl, Reprofoto TV Prima)

Dva televizní kuchaři Jiří Babica (48) a Zdeněk Polreich (52), kteří si nemůžou přijít na jméno, se poprvé setkali tváří v tvář! A přestože na sebe během svých pořadů »Babicovy dobroty« a »Ano, šéfe!« házejí špínu a navzájem se zesměšňují, veřejně a hlavně z očí do očí na to neměl ani jeden z nich odvahu!

Účast na víkendovém předávání cen TýTý byla pro dva aktéry opravdu očekávanou záležitostí. Poprvé se tam totiž na veřejnosti v jedné místnosti objevili dva kuchaři konkurenčních televizí Nova a Prima. Všichni přítomní jen nervózně čekali, kdy se ti dva na malém večírku potkají a spustí se hádka. Prostor pro raut v kavárně Sahara byl totiž tak malý, že se oba muži opravdu nemohli přehlédnout – jednomu svítila pleš a druhému snědý obličej, zřejmě po návratu z nedávného lyžařského výletu.

„Napětí se dalo krájet. Obcházeli se a jeden druhého hlídal koutkem oka, aby se s ním nemusel náhodou střetnout v uličce, na chodbě či u šaten,“ popisuje napjatou situaci po vyhlášení v Divadle na Vinohradech jeden z účastníků.

K nechtěnému setkání nakonec nedošlo. Jen Babica s Pohlreichem dokázali, že se za svá silná slova nechtějí postavit. „Sice byli všichni rádi, že nedošlo k incidentu, který by celý večer zkazil, ale na druhou stranu to bylo dost trapné. V televizi jeden na druhého hází špínu, ale když se mají šanci potkat a říct si to z plných plic, jsou jako malé děti a jeden před druhým se schovává,“ dodává trefně účastnice akce.

Jiří Babica vyvedl do společnosti manželku Eriku, možná i kvůli ní se ke konfrontaci s Pohlreichem neodhodlal.

Šéf Zdeněk Pohlreich v restauraci v Dubí: Další ďábelský šprým!

A pak že se »šéf« Zdeněk Pohlreich nenechá inspirovat nováckým kuchařem Jiřím Babicou. Vařením sice nikoliv, parodie jeho hlášek však sype z rukávu na požádání.

Už před čtrnácti dny Prima odvysílala díl, v němž Pohlreich házel »po babicovsku« pánví a radil, jak nahradit citron. A to tak, že „...když nemáte citron, tak do toho dejte limetku, když nemáte limetku, dejte tam cibuli. A když nemáte cibuli, dejte tam sójovku!“ hlásil rozverně.

Dnes večer uvidíte v Ano, šéfe! (Prima 21.20) další jeho ďábelský výpad. A to během Pohlreichovy návštěvy v restauraci v Dubí, když jednomu z kuchařů vysvětloval výhody aluminiových fólií. „Kupujte jenom ty dobrý. A nekupujte ty špatný,“ spustil hlubokým babicovským hlasem. A hned dodal: „Ty špatný jsou fakt špatný...“

Inspirace pro hašteření s Babicou má Pohlreich víc než dost. Co ještě může použít? Tady je výběr nejlepších hlášek Jiřího Babicy.

„Kupujte jenom ty dobrý...“

„...a nekupujte ty špatný.“

„Ty špatný jsou fakt špatný...“

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.