Jitka Molavcová - Kosmická čarodějnice slaví 60 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jitka Molavcová - Kosmická čarodějnice slaví 60

Jitka Molavcová již dvacet let nestárne.
Jitka Molavcová již dvacet let nestárne. (Aha! – Dalibor Puchta, Martin Hykl, ČTK – Jovan Dezort, ara)

Jitka Molavcová neboli Kosmická čarodějnice zvaná Šéfová z nedělních pohádek, ve kterých kouzelným pařátem terorizovala Pavla Zedníčka (60) a loutku Mufa, slaví šedesátiny! Přitom se zdá, že na ní zub času přestal pracovat již před dvaceti lety.

 

Celé generace především dětských diváků bavila nejen v pohádkách, ale i v Televizním kabaretu. Divadelní gurmáni ji uznávají jako semaforskou ikonu Žofii Melicharovou, pomocnici Jiřího Suchého. Milovníci hudby zase nemohou zapomenout na její slavné písničkové hity. Málokdo ale tuší, že soukromí Molavcové nebylo vždycky idylické.

Devětadvacet let žila se spisovatelem Janem Petráněm, v roce 2003 se ale rozvedli. „Již před lety jsem si vytvořila na dlouhé roky citový vztah, který po čase zklamal a nenaplnil mou představu. Naše dva životy se rozešly jiným směrem… Konec nastal daleko dřív, ale šlo o mé přání udržet věci v míru,“ vzpomínala Molavcová na rozvod. Po něm se ale kupodivu rychle otřepala a od té doby žije podle zákulisních informací s kolegou Alfrédem Strejčkem (69).

Držitelka ceny Thálie za roli v muzikálu Hallo, Dolly úplně poprvé veřejně vystoupila ve čtyřech letech s písní Mým domovem tichá je putyka v kabaretu U svatého Tomáše. Na jevišti si za svůj život přivodila bezpočet nebezpečných úrazů. Zničila si plotýnky, zpřelámala končetiny, ale divadlo miluje dál. Jedna z mála českých ženských klaunů, herečka, kterou proslavilo i namluvení slavného večerníčkového seriálu Káťa a Škubánek, miluje oříškovou čokoládu, kachnu a pivo. A dnes se v Semaforu pro ni chystá velkolepá oslava jejího jubilea.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.