Markéta Muchová: Zase budu zpívat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Markéta Muchová: Zase budu zpívat!

Markétě Muchové vyšlo album Superden, kterého se prodalo padesát tisíc nosičů.
Markétě Muchové vyšlo album Superden, kterého se prodalo padesát tisíc nosičů. (: Hana KALVACHOVÁ)

PRAHA – Markéta Muchová (48), bývalá zpěvačka legendární skupiny Kroky Františka Janečka, hlásí návrat! Protagonistce hitů osmdesátých let jako Superden, Sázej na mě nebo Běž, domů běž či To se oslaví se totiž zastesklo po zpívání, a tak by ráda oprášila své staré pecky a vyrazila na pódia.

Markéta Muchová (48), bývalá zpěvačka legendární skupiny Kroky Františka Janečka, hlásí návrat! Protagonistce hitů osmdesátých let jako Superden, Sázej na mě nebo Běž, domů běž či To se oslaví se totiž zastesklo po zpívání, a tak by ráda oprášila své staré pecky a vyrazila na pódia. Podaří se jí to? A přidají se k ní její staří kolegové jako Pavel Horňák či Michal David?

„Já jí fandím, ať to zkusí,“ říká Michal David, se kterým krásná Markéta v osmdesátých letech koncertovala. A spolu s ním a Pavlem Horňákem, který ale zpěvu zanechal a stal se z něj právník, nazpívala tehdejší velký hit To se oslaví. „Markéta za mnou už byla a pokud to bude v mých silách, rád jí pomůžu. Už jsem zkoušel nabídnout několika vydavatelstvím, zda by jí nechtěli vydat album, ale zatím se mi nevyjádřili,“ přiznal deníku Aha! David.

Přestože Muchová neoplývala velkým hlasovým rozsahem, v osmdesátých letech si získala velkou popularitu. Ve Zlatém slavíku byla v roce 1985 na desátém místě a jejího debutového alba Superden se prodalo padesát tisíc nosičů. Ke zpěvu kdysi přivedl krásnou manekýnu František Ringo Čech, kterému ji záhy vyfoukl František Janeček a natočil s Muchovou její největší hity. Markéta se ovšem jmenovala Krbušková a Muchová byl pouze její umělecký pseudonym.

V Janečkově skupině Kroky poznala i svého manžela, kytaristu Jiřího Nepomuckého, kterému koncem osmdesátých let porodila dva kluky. „Poslední koncert jsem měla 22. prosince 1987, a to už jsem čekala Jiříka. Dva roky po něm se narodil Jan,“ vzpomíná Markéta, která se za Nepomuckého provdala. A i když se později rozvedla, jeho příjmení si ponechala. Po mateřské dovolené pracovala Markéta jako sekretářka a časem se jí začalo po zpívání stýskat. A to i přesto, že se světem šoubyznysu přerušila veškeré kontakty. „Jedinou kamarádkou z dob mého zpívání je Marcela Holanová. Je s ní legrace a můžu se jí se vším svěřit,“ dodává Markéta Nepomucká, která by se jako Markéta Muchová chtěla nyní vrátit ke zpívání. „Chtěla bych do současného hávu natočit a přezpívat své tehdejší hity a taky natočit i nějakou novou písničku,“ plánuje si Markéta.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.