Naďa Urbánková (70) si léčbou rakoviny také prošla - Herečce Termerové drží palce: Paní Lenko, neplačte a bojujte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Naďa Urbánková (70) si léčbou rakoviny také prošla - Herečce Termerové drží palce: Paní Lenko, neplačte a bojujte!

Lenka Termerová v primáckém pořadu Fakta.
Lenka Termerová v primáckém pořadu Fakta. (Aha! – Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Goran TačevskiReprofoto TV Prima)

Herečka Lenka Termerová (62) nyní bojuje se zákeřnou rakovinou prsu, se kterou se prala i coby seriálová Jiřina Rubešová v »primáckých« Velmi křehkých vztazích. Boj o svůj život s touto nemocí před časem vyhrála i zpěvačka Naďa Urbánková (70), která si na vlastní kůži »vyzkoušela« vše, co s sebou rakovina prsu přináší. Přišla o ňadra, vlasy i řasy. A Lence Termerové radí: „Hlavně nepropadejte panice, neplačte a bojujte!“

Bylo to těžké, ale Jiřina Rubešová v seriálu nad rakovinou vyhrála. Lenka Termerová a její okolí se tedy modlí, aby i scénář, který píše její osud, byl takto příznivý a rakovinu porazila.

To se podařilo zpěvačce Nadě Urbánkové, která má po deseti měsících utrpení důvod k úsměvu, a dokonce ji 25. března čeká první koncert. „Paní Lence a všem, kteří tímto procházejí, držím pěsti. Chemoterapie nejsou procházka růžovým sadem, ale dají se vydržet. Jestli má za sebou tu léčbu, co mám já, tak není nic ztraceno,“ vzkazuje Urbánková. „Jestliže vypadají vlasy, tak zas narostou. Já si říkala: »No bóže, tak budu holohlavá a budu nosit paruky. No a co.« Já to všude přiznávám, že mám paruku. Je úleva, když nemusím nic tajit. Můžete jít mezi lidi, a když se vám posune paruka nalevo, tak oni vám to v klidu řeknou, vy se upravíte a je to,“ neláme si s tím hlavu Urbánková.

„Nesmí se bát a říkat si: »Teď mám rakovinu a teď se zbortil celý svět.« Nezbortil. Je to nemoc jako každá jiná, jen to zní hrozivě. Vypadá to, jako kdyby vypukla pandemie rakoviny, ale tak to není. Jen se o tom víc mluví,“ vysvětluje zpěvačka.

Také říká, že beznaděj a zoufalství jen zbytečně ubírají síly a energii potřebnou k léčbě. „Musí to brát s optimismem, ráno mít koutky nahoru, ne dolů. Nebrečet, a když už, tak brečet radostí, když vás někdo potěší,“ říká Urbánková.

Kliknutím zvětšete

Naďa Urbánková (70), zpěvačka
Musela podstoupit amputaci obou prsou a sedm kol chemoterapií. I přes pooperační komplikace jsou její prognózy skvělé.
Co o rakovině řekla: „Už mi rostou vlasy i řasy, takže zas budu krasavice inteligentní.“

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.