Největší tragédie slavných! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Největší tragédie slavných!

Jiřina Jirásková »válčí« o majetek.
Jiřina Jirásková »válčí« o majetek. (Aha! – M. Pátek, D. Kundrát, M. Hykl, D. Puchta, A. Malachovský, K. Kopáč, M. Pekárek, M. Rušinová, J. Benda, M. Přibyl, M. Hofman, Profimedia.cz, Ebika, ara)

Zdánlivě mají všechno... Úspěch, slávu a spoustu peněz. Jejich fotky vycházejí v časopisech, novináři se perou o to, aby s nimi směli udělat krátký rozhovor. Jenže není všechno zlato, co se třpytí... I ti nejslavnější Češi a Češky se totiž mnohdy v soukromí trápí stejně jako běžní lidé. A dost často před svým okolím tají věci, které jsou vážně šokující.

Jiřina Jirásková (79), herečka: Zavrhla syna svého manžela! Kvůli prachům!

Legendární herečka Jiřina Jirásková (79) dodnes lituje, že nikdy neměla děti a podzim života jí zpříjemňují jen přátelé. Přesto však jedno »dítě« ze života dobrovolně vypudila! Jiráskové životní láska, režisér Zdeněk Podskalský (†70), totiž měl syna z prvního manželství, který s Jiráskovou vyrůstal. Po Podskalského smrti se však mezi herečkou a režisérovým synem otevřela hluboká propast – kvůli majetku!

„Všechno odkážu malenické Janě, která si to zaslouží a skvěle se o mne stará, a to jak tam, tak i v Praze. I teď, když jsem měla zdravotní potíže,“ prozradila nedávno Jirásková.

Na mysli tím měla i slavnou chalupu v Malenicích v Zámostí, kterou i loni vyplavila voda ze sousední říčky Volyňky. S budovou to ale nebude tak jednoduché. Na polovinu má nárok Zdeněk Podskalský mladší, nevlastní syn Jiráskové, který žije v obytné věži na pražské Malé Straně. „Nechci se k tomu vyjadřovat, nechci nikoho hanit a nechci vířit vody,“ řekl Podskalský na dotaz, co si myslí o případném dědictví po herečce.

Ta se s ním totiž léta nevídá a oba se dvakrát »nemusejí«. Mladý Podskalský do Malenic prý raději nejezdí a z pozůstalosti po otci dostal jen drobnosti. „Jiřina si nechala všechno, přitom jí to nikdy nepatřilo. Byl to vlastně rodný domek starého Zdeňka Podskalského, jejich rod tu měl kořeny,“ dodala známá herečky i jejího dnes už zesnulého režiséra, který je pohřbený na malenickém hřbitově. Zde leží i Jaromír Pleskot, první muž Jiráskové, s kterým se rozvedla.

„Jiřina byla zvláštní a nemyslím si, že se vždy k mladému Zdeňkovi chovala hezky. On byl ale grand a o problémech s ní nikdy nehovořil. O majetek mu nejde, jen ho asi štve, jak ona všude tvrdí, co z dědictví rozdá, přitom část patří jemu,“ dodala obyvatelka vesničky, kam Jirásková jezdí desítky let na chalupu.

Zdeněk Podskalský mladší.

Této vile v Malenicích Jirásková říká chalupa...

Lucie Bílá (43), zpěvačka: Tají závažnou chorobu!

Lucie Bílá o operaci radši nemluví.

Bílá nerada vzpomíná na rok 1999. Tehdy se podrobila chirurgickému zákroku, jehož cílem bylo zabránit nádorovému onemocnění děložního čípku. Lékařský výkon, při němž se obvykle odstraní malý kousek tkáně, trval půl hodiny. Zpěvačka po něm zůstala v nemocnici čtyři dny. „Pokud by to byla opravdu klinická rakovina, musela by být léčba radikálnější,“ komentoval to tehdy docent Bohuslav Svoboda z pražské fakultní nemocnice na Vinohradech. Bílá posléze vydala prohlášení, v němž mimo jiné uvedla: „Prodělala jsem operaci a jsem v rukou vynikajících českých lékařů. Mám teď jen další důvod apelovat na všechny ženy, zejména v České republice, kde se snad nejvíce zanedbává prevence. Já alespoň doufám, že mám to štěstí, že je moje diagnóza včas podchycena,“ uvedla Lucie tenkrát, a už nikdy se o své nemoci zmiňovat nechtěla.Tají závážnou Tají závážnou chorobuchorobuBílá nerada vzpomíná na rok 1999. Tehdy se podrobila chirurgickému zákroku, jehož cílem bylo zabránit nádorovému onemocnění děložního čípku. Lékařský výkon, při němž se obvykle odstraní malý kousek tkáně, trval půl hodiny. Zpěvačka po něm zůstala v nemocnici čtyři dny. „Pokud by to byla opravdu klinická rakovina, musela by být léčba radikálnější,“ komentoval to tehdy docent Bohuslav Svoboda z pražské fakultní nemocnice na Vinohradech. Bílá posléze vydala prohlášení, v němž mimo jiné uvedla: „Prodělala jsem operaci a jsem v rukou vynikajících českých lékařů. Mám teď jen další důvod apelovat na všechny ženy, zejména v České republice, kde se snad nejvíce zanedbává prevence. Já alespoň doufám, že mám to štěstí, že je moje diagnóza včas podchycena,“ uvedla Lucie tenkrát, a už nikdy se o své nemoci zmiňovat nechtěla.

V roce 1999 se stala vítězkou cen TýTý. To byl v tom roce poslední důvod k radosti.

Další největší tragédie slavných!

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.